Ράδιο Βήτα Chatbox

Τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέος ο οδηγός, ελεύθερη η συνοδηγός για τη φονική παράσυρση

 

ο κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης πέρασαν το πρωί της Δευτέρας ο 26χρονος οδηγός που παρέσυρε και σκότωσε τη νεαρή φοιτήτρια και η 19χρονη συνοδηγός.

Μετά την απολογία του, ο 26χρονος οδηγός του αυτοκινήτου που εγκατέλειψε την 21χρονη κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε η 19χρονη συνοδηγός του οχήματος που κατηγορείται για συνέργεια. Της επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Οι παραπάνω αποφάσεις ελήφθησαν με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως, όπως αναφέρει το grtimes.gr.

«Δεν είναι ώρα να δώσω εξηγήσεις»

Σύμφωνα με το thesstoday, ο 26χρονος ανέφερε στον ανακριτή κατά την διάρκεια της σημερινής απολογίας του πως «δεν είναι ώρα να δώσω εξηγήσεις. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια», κι στη συνέχεια οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα.

Ο 26χρονος κατηγορούμενος, δια του δικηγόρου του, υπέβαλε γραπτό υπόμνημα αλλά δεν θέλησε να απαντήσει προφορικά σε ερωτήσεις της 5ης ανακρίτριας.

Από την πλευρά της η 19χρονη συνεπιβάτιδά του επεσήμανε στην απολογία της πως η ίδια έλεγε στον 26χρονο να σταματήσει το όχημα για να κατέβει, και αυτός της χάιδευε το χέρι προσπαθώντας να την καθησυχάσει και της έλεγε να μην ανησυχεί.

Η 19χρονη φέρεται να ανέφερε τα εξής: «Ήμουν στο αυτοκίνητό και έβλεπα το κινητό μου. Ξαφνικά ο οδηγός έκανε έναν ελιγμό προς τα αριστερά για να αποφύγει την κοπέλα. Πάτησε φρένο και το αυτοκίνητο γύρισε ανάποδα και έπεσε πάνω στα σταθμευμένα οχήματα. Προσπάθησα να κατέβω από το αυτοκίνητο, τρεις φορές. Ήθελα να γυρίσουμε πίσω».

Οι κατηγορίες

Υπενθυμίζεται πως ο 26χρονος Αλβανός, στην αρχική του κατάθεση στην αστυνομία υποστήριξε πώς δεν έτρεχε προσπαθώντας να δικαιολογήσει το τροχαίο με εγκατάλειψη, επειδή όπως είπε φοβήθηκε διότι δεν είχε νόμιμα έγραφα παραμονής στην χώρα.

Παράλληλα επιχείρησε να ρίξει ευθύνη στο θύμα του λέγοντας ότι «αν είχε επιχειρήσει να περάσει την οδό Εγνατία σε σημείο όπου δεν υπήρχε διάβαση τίποτα δεν είχε συμβεί».

Σε βάρος του 26χρονου, ο οποίος δεν είχε καν δίπλωμα οδήγησης, ο εισαγγελέας άσκησε κακουργηματική δίωξη. Για κακούργημα διώκεται και η 19χρονη συνοδηγός, που συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου.

Ο 26χρονος οδηγός κατηγορείται για επικίνδυνη οδήγηση, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο, για εγκατάλειψη θύματος και οδήγηση χωρίς την σχετική άδεια.

Η 19χρονη αντιμετωπίζει το κακούργημα της συνέργειας σε επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο και της συνέργειας σε εγκατάλειψη θύματος, αλλά και ψυχική συνδρομή στις δύο παραπάνω πράξεις.

Ο 26χρονος έχει απασχολήσει τις Αρχές και στο παρελθόν για υπόθεση ναρκωτικών.

«Το σπίτι μας ντύθηκε οριστικά στα μαύρα»

Η οικογένεια δεν πρόλαβε να θρηνήσει τον θείο της Έμμας που πριν από 50 περίπου ημέρες έφυγε από τη ζωή και τώρα έρχεται ξανά αντιμέτωπη με νέο αδιανόητο πένθος.

Συντετριμμένη η θεία της και αδελφή του πατέρα της Εύη, μιλώντας στο ekriti.gr είπε: «Το σπίτι μας ντύθηκε οριστικά στα μαύρα. Αυτό είναι ασήκωτο για όλους μας. Δεν μπορεί κανείς να το πιστέψει και δεν ξέρω αν θα το αντέξουν οι γονείς της. Είναι σε άθλια κατάσταση όπως και η μικρή της αδελφή. Όλοι μας »

Η ανήλικη αδελφή της Έμμας αλλά και οι γονείς της Μπάμπης και Κέλλυ βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της δωρεάς οργάνων, που μέσα στην θλίψη αποφάσισε η οικογένεια να προχωρήσει αναμένεται να ξεκινήσει η μεταφορά της κοπέλας στον τόπο της, στην Κρήτη, όπου θα γίνει τα επόμενα 24ωρα η κηδεία και η ταφή.

Αναμένεται να φτάσει στα Χανιά την Τρίτη ή την Τετάρτη.

Πηγή topontiki


Σχόλια