Ράδιο Βήτα Chatbox

Συνταξιούχοι Μαγνησίας: «Κόβουν φάρμακα για να έχουν … θέρμανση»

 

Το γεγονός ότι οι συνταξιούχοι κόβουν τα φάρμακα για να έχουν θέρμανση, τόνισε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή, ο πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Μαγνησίας Γιώργος Ρούσσας, που έκανε λόγο για καθημερινό αγώνα των συνταξιούχων να επιβιώσουν.

Όπως είπε οι καιρικές συνθήκες αλλάζουν και η ενεργειακή πτώχευση χτυπάει την πόρτα των συνταξιούχων καθημερινά και υπάρχουν παραδείγματα ανθρώπων που κόβουν από τα φάρμακά τους για να εξασφαλίσουν την θέρμανση στα σπίτια τους.

«Είναι ντροπή για τους κυβερνώντες και για τους παράγοντες της πόλης, να υπάρχουν ανάμεσά μας πολίτες που δεν έχουν τη δυνατότητα να έχουν θέρμανση», ανέφερε ο κ. Ρούσσας.

Ο ίδιος είπε ότι τα χρήματα των χαμηλοσυνταξιούχων φθάνουν μόλις για ένα 15νθήμερο, καθώς μόνο το 2022 έχασαν 1,5 σύνταξη κατά μέσο όρο, λόγω ανατιμήσεων στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και της ενέργειας.

«Δεν θέλουμε το επίδομα,θέλουμε τα δώρα μας»

Οι συνταξιούχοι ζητούν ουσιαστικές αυξήσεις, πριν τις γιορτές τα δώρα που έχουν πληρώσει από τον εργασιακό τους μόχθο και όχι το επίδομα των 250 € στις ευάλωτες ομάδες των χαμηλοσυνταξιούχων, γιατί φτάσαμε στο σημείο αυτοί που έχουν καλές συντάξεις να πληρώνουν αυτούς που δεν έχουν τίποτα, όπως είπε ο κ. Ρούσσας. Σύμφωνα με ον ίδιο, τα 250 € είναι κοροϊδία και δεν μπορεί να κόβουν το ΕΚΑΣ που ήταν 350-380 € και να δίνονται μόνο τα 250 €.

Όσον αφορά στις αυξήσεις που έχουν ανακοινωθεί, ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ είπε ότι ένα εκατομμύριο συνταξιούχων δεν θα πάρει αύξηση, γιατί έχουν προσωπική διαφορά.

Τέλος, ανέφερε ότι αναμένεται και νέα κινητοποίηση για τον προϋπολογισμό που είναι αντιδραστικός και τοξικός για τους συνταξιούχους και τους χαμηλόμισθους, γιατί προβλέπει 2 δις € επιπλέον αύξηση των φόρων, ενώ από την άλλη μειώνεται κατά 240 εκ. € η χρηματοδότηση για την κοινωνική ασφάλιση.

Πηγή magnesianews


Σχόλια