Ράδιο Βήτα Chatbox

Στα «κάγκελα» οι Βολιώτες για τους φουσκωμένους λογαριασμούς νερού

 

Στα «κάγκελα» βρίσκονται εδώ και ημέρες οι Βολιώτες, μετά τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς της ΔΕΥΑΜΒ που καταφθάνουν στα σπίτια τους, προκαλώντας πονοκέφαλο. Όπως αναφέρουν αναγνώστες του magnesianews.gr, έλαβαν «μπιλιετάκι» που τους καλεί να πληρώσουν ακόμη και 400€!

Οι Βολιώτες, που δεν μπορούν να πιστέψουν στα μάτια τους με τα ποσά που καλούνται να πληρώσουν, σπεύδουν στην ΔΕΥΑΜΒ για να ενημερωθούν και να διαμαρτυρηθούν, ενώ «φωτιά» έχουν πάρει και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου συμπολίτες διαμαρτύρονται. Διαβάστε μερικά από τα σχόλια :

– Πάμε καλά; Από 60€ που πλήρωνα έφτασα 126€ Διπλά τα βάζουν; Άντε να μη πω τίποτα χρονιάρες μέρες! Βρήκαν και μέρες να στείλουν λογαριασμούς. Ο νοων νοειτω

– 130 € εγώ αλλά λέει ότι δεν μέτρησαν στο τρίμηνο και ήρθε εξάμηνο.

– Απο 70 ε 180 τρέλα δεν μετράνε τίποτα ότι θέλουν βάζουν

– Τα ίδια συνέβησαν και σε μας. νερό 400€ είμαστε να τρελαινόμαστε δηλαδή
– Και εμάς 6 μήνες μετά ..180€

– Και σέ εμάς ήρθε σχεδόν 300€, ενώ ποτέ δεν πληρώνουμε πάνω από 60€!

– Εγώ μπήκα στο σπίτι 15 Σεπτεμβρίου πήγα κι έκανα νέα σύνδεση… Και πάλι μου λέει 6 μηνο… Ο, τι να ναι

– Εγω τι να πω μου ήρθε λογαριασμός 85€ να πληρώσω για τους μήνες 3 και 4 του 2022 εγώ πάντα 30 € πλήρωνα καλά που κρατούσα τις αποδείξεις και τον ωρηκα τον λογαριασμό αυτό που μου ξαναηρθε να τον πληρώσω

– Βρήκα τον λογαριασμό που έλεγαν ότι χρωστούσα αλλά δεν τον δέχτηκαν. Μου είπαν ότι φαίνεται ότι έχει πληρωθεί και θα αφαιρεθεί σε άλλον λογαριασμό. Ο τρίτος και ο τέταρτος είναι περίοδος. Δηλαδή από τον μήνα Ιούλιο -Δεκέμβριο. Εμάς προσωπικά δεν μας είχε έρθει λογαριασμός με κατανάλωση αυτούς τους μήνες.

– Ενώ δεν ήρθε λογαριασμός καθόλου για την περίοδο Μαΐου, Αυγούστου , μας γράφει, οφείλει και παλαιό.. όμως συγκριτικά να το πάμε, για 8 μήνες πληρώνω 100€ . δηλαδή 13€ το μήνα.

– Εμένα μου έχουν εκδόσει 2 λογαριασμούς με ίδια ημερομηνία, αλλά διαφορετικά ποσά, χωρίς να καταλαβαίνω γιατί. Δεν έχω ανεξόφλητους, αλλά δεν βγάζει και νόημα

– Χρεώνουν 4 μήνες έως 31/12/22 που δεν έχει τελειώσει ακόμα η χρονιά. αυτομάτως επειδή είναι παραπάνω τα κυβικά αλλάζουμε και κλίμακα χρέωσης…..εγώ ανέβηκα 2 κλίμακες και η τιμή του κυβικού είναι σχεδόν 3 φορές επάνω.

– Από 40 μου ήρθε 113 ευρώ.. Λες κ έχω πισίνα..

– Από 35 – 42€ 67,90€

– Από 40€ ήρθε 105€

– Μην ξεχνάτε ότι όλο το καλοκαίρι έφτιαχναν τους νέους σωλήνες με ατελείωτες δοκιμές και διαρροές. Φυσικά κ εμείς θα τα πληρώσουμε όλα αυτά .

– Πολύ ανεβασμένο οι λογαριασμοί το νερό δεν πίνετε. Η Θεσσαλονίκη ή Αθήνα πολύ φθηνά είναι και εδώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόσο ακριβά.

– Η περίοδος κατανάλωσης είναι έως 31/12 η κοστολόγηση επομένως είναι τυχαία…

– Από 30€ μόνιμα Μου ήρθε 90

– Μια από τα ίδια… Από 60€ πήγε στα 80€+

– Είναι δύο λογαριασμοί. Δύο τρίμηνα. Οι λογαριασμοί είναι 4. Κάπου δεξιά στο χαρτί γράφει 3 και 4. Επειδή από 1/1 ,ο λογαριασμός γίνεται έξυπνος μας τους έστειλαν έτσι. Ο τελευταίος βέβαια είναι χωρίς μέτρηση. Στην τύχη, να το πω; στην εξυπνάδα τους να το πω;;;;; Προσωπικά θα πληρώσω τον έναν και τους πω όταν μετρήσουν θα πληρωθεί και ο άλλος!

Τι απαντά η ΔΕΥΑΜΒ
Αυτό οφείλεται, σύμφωνα με τη ΔΕΥΑΜΒ στο ότι στον εξοφλητικό λογαριασμό για το 2022 περιλαμβάνονται το τρίτο και το τέταρτο τρίμηνο.
Μάλιστα, στους λογαριασμούς αναφέρεται ότι ο λογαριασμός αφορά την κατανάλωση από τον προηγούμενο ως τις 31 Δεκεμβρίου 2022, ώστε να δημιουργηθεί μια σαφής βάση εκκίνησης στην αποστολή των ηλεκτρονικών λογαριασμών.
Οι καταναλωτές έχουν δικαίωμα διακανονισμού όπως επισημαίνεται της οφειλής τους και για διάστημα 45 ημερών δεν θα υπάρχει πρόβλημα διακοπής υδροδότησης με βάση τον παρόντα λογαριασμό.

Πηγή magnesianews

 


Σχόλια