Ράδιο Βήτα

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Σήμερα στη Μητρόπολη Αθηνών το μνημόσυνο – Ποιοι θα παραστούν

Σήμερα Σάββατο στις 11 το πρωί θα τελεστεί στη Μητρόπολη Αθηνών το 40ημερο μνημόσυνο στη μνήμη του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Το μνημόσυνο θα πραγματοποιηθεί βάσει του ίδιου σχεδόν πρωτοκόλλου με την κηδεία και η τελετή θα είναι και πάλι ιδιωτική.

Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που θα παρευρεθούν στο μνημόσυνο υπολογίζεται στους 250 μεταξύ των οποίων θα είναι άτομα που δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν στην κηδεία.

Τριακόσιοι αστυνομικοί περιφρουρούν ήδη την περιοχή, ενώ από χθες Παρασκευή το απόγευμα έχει απαγορευτεί η στάθμευση σε κοντινά στην εκκλησία σημεία.

Να σημειωθεί ότι η επιμνημόσυνη δέηση θα τελεστεί χωρίς εκπροσώπους του Τύπου στο εσωτερικό του Ναού, σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειας.

Η οικογένεια του τέως

Στη Μητρόπολη θα βρίσκονται μέλη της ελληνικής βασιλικής οικογένειας μόνο και όχι αρχηγοί κρατών.

Η Άννα Μαρία σύζυγος τους τέως και τα παιδιά της Αλεξία, Παύλος, Νικόλαος, Φίλιππος και Θεοδώρα θα βρεθούν με τους συζύγους τους στη Μητρόπολη για το Μνημόσυνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα παραστεί και η αδελφή του Σοφία, οι πριγκίπισσες Έλενα και Σοφία, καθώς και όσοι στενοί συγγενείς που δεν μπόρεσαν να έρθουν στην κηδεία.

Μετά το Μνημόσυνο η οικογένεια θα δώσει καφέ στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ενώ αύριο Κυριακή  θα τελεστεί  σε στενό οικογενειακό κύκλο το τρισάγιο στον τάφο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Επιθυμία της οικογένειας είναι τα αποκαλυπτήρια του τάφου του τέως βασιλιά να γίνουν την Κυριακή, όπως επιθυμούσε η οικογένεια, παρουσία της συζύγου του Άννας Μαρίας, των παιδιών και των καλεσμένων τους, που θα παραβρεθούν στο τρισάγιο την ίδια μέρα.

Τα μέτρα της Αστυνομίας

Από νωρίς το πρωί, τριακόσιοι αστυνομικοί περιφρουρούν την περιοχή, ενώ από την Παρασκευή έχει απαγορευτεί και η στάθμευση σε κοντινά στην εκκλησία σημεία.

Επίσης, η οδός Μητροπόλεως θα είναι κλειστή και θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους γύρω δρόμους με τους καλεσμένους να μετακινούνται με βαν.

Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος πέθανε σε ηλικία 83 ετών, στις 10 Ιανουαρίου. Τους τελευταίους μήνες αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα υγείας και εσχάτως νόσησε και από κορωνοϊό, κάτι που επιδείνωσε σημαντικά την κατάστασή του.

Πηγή in.gr

Σχόλια