Ράδιο Βήτα

Επιτελικό κράτος υπό διάλυση: Μειωμένα καταβλήθηκαν τα αναπηρικά επιδόματα

Υπό διάλυση φαίνεται πως βρίσκεται το επιτελικό κράτος της κυβέρνησης Μητσοτάκη, καθώς σύμφωνα με πληθώρα καταγγελιών στο documentonews.gr τα αναπηρικά επιδόματα του ΟΠΕΚΑ, καταβλήθηκαν μειωμένα.

Αγανακτισμένοι πολίτες, δικαιούχοι των αναπηρικών επιδομάτων, από το πρωί της Παρασκευής αναφέρουν ότι τα αναπηρικά επιδόματα καταβάλλονται μειωμένα και μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις οι μειώσεις άγγιξαν τα 100 ευρώ.

Όλα αυτά, στον απόηχο της παραίτησης της Ξένιας Παπασταύρου από τη θέση της προέδρου του ΟΠΕΚΑ, μετά το φιάσκο των πληροφοριακών συστημάτων αλλά και του δημοσιεύματος της Εφημερίδας των Συντακτών αλλά και κοινοβουλευτικής ερώτησης που κατέθεσαν το πρωί της Πέμπτης βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ στη Βουλή, όπου αναδείχθηκαν τα σοβαρά προβλήματα του ΟΠΕΚΑ, στον οποίο δεν μπορούν να διαλειτουργήσουν τα πληροφοριακά συστήματα με τον ΕΦΚΑ.

Η απάντηση του ΟΠΕΚΑ ήρθε μετά από πολλές ώρες αγωνίας για τους δικαιούχους και συγκεκριμένα αργά το απόγευμα της Παρασκευής. Ο Οργανισμός, σύμφωνα με την ανακοίνωση αποδίδει τη μείωση σε προβλήματα διασύνδεσης των πληροφοριακών συστημάτων με τον ΕΦΚΑ, ενώ παραπέμπει την αποπληρωμή τους τον επόμενο μήνα, την ώρα που η ακρίβεια τσακίζει τα νοικοκυριά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ:

«Σε συνέχεια ερωτημάτων δικαιούχων αναπηρικών επιδομάτων, ο ΟΠΕΚΑ διευκρινίζει ότι:

Κατά την τακτική μηνιαία καταβολή των αναπηρικών επιδομάτων παρατηρήθηκαν σε ορισμένες περιπτώσεις διαφοροποιημένες καταβολές, λόγω σοβαρού τεχνικού προβλήματος της πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ που εξυπηρετεί τα αναπηρικά προνοιακά επιδόματα. Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εκκαθάρισης της πληρωμής του τρέχοντος μήνα Φεβρουαρίου, σε ορισμένους δικαιούχους σημειώθηκαν αναντιστοιχίες ανάμεσα στο δικαιούμενο και στο καταβαλλόμενο ποσό των επιδομάτων.

Ο ΟΠΕΚΑ ζητά συγγνώμη από τους πολίτες για την ταλαιπωρία αυτή.

Ο ΟΠΕΚΑ σε συνεργασία με την ΗΔΙΚΑ καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση του τεχνικού προβλήματος το συντομότερο δυνατό.

Η απόδοση των ορθών ποσών στις παραπάνω περιπτώσεις δικαιούχων θα λάβει χώρα με έκτακτη καταβολή, για την οποία οι πολίτες θα ενημερωθούν με νεότερη ανακοίνωση.

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΠΕΚΑ»

Πηγή documentonews


Σχόλια