Ράδιο Βήτα Chatbox

Έρχονται ρυθμίσεις για χρέη προς στην εφορία - Τι είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας

Μέσα στην εβδομάδα κλειδώνουν οι νέες παρεμβάσεις σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΑΝΤ1.

Ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε πως έχει δημιουργηθεί ασφαλής δημοσιονομικός χώρος και τις επόμενες ημέρες σε συνεργασία με τον πρωθυπουργό θα αποφασίσουν τα νέα μέτρα στήριξης.

Αναφορικά με τις πληροφορίες για νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις για όσους οφείλουν στην εφορία ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε πως υπάρχει σχεδιασμός να διευκολυνθούν όσοι χρωστούν ωστόσο απέρριψε το μια νέα ρύθμιση 120 δόσεων.

Παράλληλα ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως μέσα στην εβδομάδα θα κατατεθεί νομοσχέδιο στη Βουλή, το οποίο θα περιλαμβάνει βελτιωτικές ρυθμίσεις για τον εξωδικαστικό. Όπως είπε θα πρέπει οι διαχειριστές δανείων να αιτιολογούν την απόρριψη της αίτησης στην πλατφόρμα.

Για τους πλειστηριασμούς σχολίασε πως «πλειστηριασμοί γίνονταν και γίνονται. Από το Φεβρουάριο του 2019 καταργήθηκε η προστασία στης πρώτης κατοικίας. Υπάρχει πλαίσιο προστασίας για τα ευάλωτα νοικοκυριά. Έχουμε κτίσει ένα πλέγμα για τους ευάλωτους πολίτες».

Πηγή newsbomb

Σχόλια