Ράδιο Βήτα Chatbox

Κατώτατος μισθός: Πού κλειδώνουν οι αυξήσεις

Δεν αποκλείεται να γράψει «8» μπροστά το νούμερο για τον νέο κατώτατο μισθό και η κυβέρνηση να ανακοινώσει αύξηση – έκπληξη. Ο χρόνος για τα αποκαλυπτήρια μετρά αντίστροφα, με τις κάλπες να πιέζουν τα χρονικά περιθώρια, και όπως προβλέπεται, ο νέος κατώτατος μισθός, πρόκειται να ισχύσει από την 1η Απριλίου.Οι προσεχείς εκλογές καθορίζουν την ατζέντα της κυβέρνησης και φυσικά να κλείσει τις «εκκρεμότητες» στο οικονομικό πεδίο πριν από τον Απρίλιο. Ο φακός της κυβέρνησης μπορεί να έχει πέσει στη «γαλάζια» οικονομική ατζέντα της επόμενης 4ετίας, όμως ήδη έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται μέτρα, τα οποία έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Μεταξύ των πιο σημαντικών κυβερνητικών ανακοινώσεων είναι ο κατώτατος μισθός, ο οποίος είχε ήδη αυξηθεί την 1η Μαΐου κατά 7,5% και διαμορφώθηκε στα 713 ευρώ μεικτά δηλαδή στα 660 ευρώ καθαρά.

Τα σενάρια που εξετάζονται είναι μία νέα άνοδος του κατώτατου μισθού μεταξύ 8% και 12%, δηλαδή να διαμορφωθεί μεταξύ 770 ευρώ, 784 ευρώ ή και στα 800 ευρώ.

Οι διαβουλεύσεις αναμένονται να ολοκληρωθούν τον Φεβρουάριο και στη συνέχεια οι προτάσεις θα κατατεθούν από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας στο υπουργικό συμβούλιο.

Πηγή in.gr

Σχόλια