Ράδιο Βήτα Chatbox

ΗΠΑ: Στρατηγός δεν αποκλείει «τα αντικείμενα που καταρρίφθηκαν» να είναι UFO

Τα αντικείμενα που καταρρίφθηκαν πάνω από την Αλάσκα και τον Καναδά τις τελευταίες ημέρες δεν έμοιαζαν με το κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι που καταρρίφθηκε στ' ανοιχτά των ακτών της Νότιας Καρολίνας και ήταν πολύ μικρότερα από εκείνο, δήλωσε την Κυριακή εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικης Ασφάλειας του Λευκού Οίκου.

Οι ΗΠΑ κατέρριψαν για πρώτη φορά ένα ιπτάμενο αντικείμενο στις 4 Φεβρουαρίου, αφού είχε διασχίσει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας «εισβάλλοντας» πρώτα από την Αλάσκα, ταξιδεύοντας στον Καναδά και κατεβαίνοντας μέσω της Μοντάνα. Από εκεί, το αντικείμενο διέσχισε τις ΗΠΑ μέχρι τη Νότια Καρολίνα, προτού καταρριφθεί πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό.

Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας δεν γνωρίζει ακόμη τι είναι τα αντικείμενα που πλησίασαν σε ευαίσθητες στρατιωτικές τοποθεσίες και αποτελούσαν πιθανή απειλή για την πολιτική αεροπορία, σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Άμυνας Μελίσα Ντάλτον.

Μετά την κατάρριψη του κινεζικού μπαλονιού «ελέγξαμε πιο προσεκτικά τον εναέριο χώρο μας σε αυτά τα υψόμετρα, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης του ραντάρ μας, κάτι που μπορεί τουλάχιστον εν μέρει να εξηγεί την αύξηση των αντικειμένων που εντοπίσαμε την περασμένη εβδομάδα», είπε η Ντάλτον.

Πρόσθεσε ότι χώρες, εταιρείες και ερευνητικοί οργανισμοί στέλνουν αντικείμενα σε αυτά τα υψόμετρα «για σκοπούς που δεν είναι κακόβουλοι, συμπεριλαμβανομένης της νόμιμης έρευνας», και ότι τα άγνωστα αντικείμενα καταρρίφθηκαν με «πολύ μεγάλη προσοχή.

Ένα αμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος F-16 κατέρριψε ένα άγνωστο αντικείμενο πάνω από τη λίμνη Χιούρον στο Μίσιγκαν νωρίτερα την Κυριακή (12/2), το τέταρτο μέσα σε οκτώ ημέρες μπαλόνι ή άλλο αντικείμενο που πετούσε ψηλά πάνω από τις ΗΠΑ ή τον Καναδά.

Ο Αμερικανός στρατηγός Γκλεν Βαν Χερκ, διοικητής της Διοίκησης Αεροδιαστημικής Άμυνας της Βόρειας Αμερικής (NORAD), είπε ότι δεν έχει αποκλείσει καμία πιθανότητα για την φύση των τριών αντικειμένων που καταρρίφθηκαν -ακόμη και να είναι εξωγήινης προέλευσης.

«Θα αφήσω τις υπηρεσίες πληροφοριών και αντικατασκοπείας να βγάλουν άκρη», απάντησε όταν ρωτήθηκε την Κυριακή εάν οι ΗΠΑ είχαν αποκλείσει την πιθανότητα να ήταν UFO τα αντικείμενα που κατέρριψαν πάνω από την Αλάσκα, τον Καναδά και το Μίσιγκαν. «Δεν έχω αποκλείσει τίποτα αυτή τη στιγμή», είπε.

Αντίθετα, η κυβέρνηση Μπάιντεν είπε ότι το αντικείμενο που καταρρίφθηκε στις 4 Φεβρουαρίου ήταν ένα κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι, κάτι που η Κίνα αρνείται, λέγοντας ότι ήταν ένα μετεωρολογικό μπαλόνι που παρασύρθηκε από τους ανέμους.

Πηγή eleftherostypos


Σχόλια