Ράδιο Βήτα

Τέμπη: Υπάρχουν τουλάχιστον 20 επιβάτες που δεν έχουν εντοπιστεί

«Η επιχείρηση έρευνας διάσωσης ξεκίνησε από χθες το βράδυ μετά τη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη. Το πρόβλημα επικεντρώνεται στα τρία πρώτα βαγόνια της αμαξοστοιχίας. Είχαμε ταυτόχρονη εκδήλωση πυρκαγιάς, εκτός από τον απεγκλωβισμό συνεπώς κάναμε και άμεση κατάσβεση γιατί υπήρχε κίνδυνος για επιπλέον απώλειες ζωής» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Επιπυραγός Ιωάννης Αρτοποιός, στον Realfm 97,8 και τους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελλατόλα.

«Οι επιβεβαιωμένοι νεκροί στο πεδίο είναι 36. Οι τραυματίες είναι 66. Από αυτούς 60 είναι σε απλές κλίνες, ενώ 6 βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να αφαιρέσουμε τον εξοπλισμό από τα βαγόνια και να φτάσουμε στο βάθος, κάτω από τους συρμούς, όπου πιστεύουμε ότι βρίσκονται επιβάτες» περιέγραψε ο κ. Αρτοποιός.

«Η ενημέρωση από την εταιρεία είναι για 350 άτομα. Υπάρχουν κι άλλοι εγκλωβισμένοι με βάση τα δεδομένα που έχουμε. Εξακολουθούμε να ψάχνουμε εγκλωβισμένοι. Υπάρχουν τουλάχιστον 20 άνθρωποι που δεν έχουν βρεθεί» περιέγραψε.

«Θα ήθελα να παρακαλέσω τους συγγενείς και τους οικείους να καλούν στους αριθμούς που έχουμε δώσει από όπου μπορούν να παίρνουν επίσημες πληροφορίες» τόνισε.

Πηγή enikos


 

Σχόλια