Ράδιο Βήτα Chatbox

Τραγωδία στα Τέμπη: «Δεν ευθύνεται μόνο ο σταθμάρχης» λέει η οικογένεια των δίδυμων κοριτσιών


Βαρύ πένθος επικρατεί στην Καλαμπάκα για τον χαμό των τριών νέων κοριτσιών στο δυστύχημα με τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο και τον τραυματισμό δεκάδων ανθρώπων.

Πρόκειται για δύο δίδυμες αδερφές και την ξαδέρφη τους, όλες φοιτήτριες. Όπως έγινε γνωστό, οι νεαρές ταξίδευαν πρώτη φορά με το τρένο, ενώ λίγα λεπτά πριν το ταξίδι τους είχαν αναρτήσει βίντεο στα social media σχολιάζοντας τις καθυστερήσεις στα δρομολόγια της Hellenic Train.

Ο θείος των κοριτσιών συγκλονισμένος δήλωσε στον ΣΚΑΪ: «Ήρθαν για τις Απόκριες και τις πήγε ο πατέρας τους μέχρι το τρένο για να ταξιδέψουν για Θεσσαλονίκη. Δυστυχώς η μοίρα τους γράφτηκε στα Τέμπη και τελειώσανε. Δεν ξέρουμε… καήκανε; Όλες τις φορές τις πήγαινε ο πατέρας ή ο θείος τους».

Η μητέρα ενός από τα τρία κορίτσια με καταγωγή από την Καλαμπάκα, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 για την τραγωδία. «Δεν έχει γίνει ταυτοποίηση των κοριτσιών. Πήγαιναν όλες μαζί πίσω στη Θεσσαλονίκη για τις σπουδές τους. Ήταν πάρα πολύ δεμένες, δύο δίδυμες και η ξαδελφούλα τους. Εμείς ενημερωθήκαμε από τα sites. Η πρώτη κίνηση που κάναμε ήταν να πάμε στο σημείο της τραγωδίας. Φύγαμε όλοι, νύχτα, πήγαμε εκεί, αλλά δεν μας άφηναν, τίποτα. Ούτε να περάσουμε, τίποτα. Είχαν κλείσει την κυκλοφορία. Τελευταία φορά που μίλησα με το παιδί μου ήταν στις 23:30 με μηνύματα. Μου έγραψε ότι στις 00:30 θα έφτανε Θεσσαλονίκη».

Ξεσπούν οι οικογένειες

Οι οικογένειες των αδικοχαμένων κοριτσιών οι οποίες εκπροσωπούνται από τον κ. Αλέξη Κούγια και την κυρία Χριστίνα Μητρονάτσιου, ξεσπούν μέσω των δικηγόρων τους και δηλώνουν πως για το τραγικό δυστύχημα δεν ευθύνεται μόνο ο σταθμάρχης που έχει συλληφθεί αλλά και τα στελέχη των εμπλεκόμενων εταιρειών.

Ειδικότερα, η κυρία Μητρονάτσιου, μιλώντας στο kathimerini.gr, ανέφερε πως το γεγονός ότι συνελήφθη ο σταθμάρχης και κατηγορείται δεν σημαίνει ότι απαλλάσσονται οι υπόλοιποι από τις ευθύνες τους.

«Θα αποδοθούν ευθύνες. Θα ερευνήσουμε την υπόθεση ως εκεί που δεν πάει. Ο πόνος των ανθρώπων αυτών είναι ανείπωτος. Ακόμα δεν έχει γίνει η ταυτοποίηση. Θα καταθέσουμε μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου. Και κατά της Hellenic Train και κατά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Δεν ευθύνεται μόνο ο σταθμάρχης» τόνισε.

Σημειώνεται πως σε βάρος του σταθμάρχη Λάρισας ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροή και σωματικές βλάβες με τον ίδιο ποινικό χαρακτηρισμό, ενώ η κατηγορία της διατάραξης της ασφάλειας συγκοινωνιών σε βάρος του είναι η σοβαρότερη (κακούργημα) που επισύρει με βάση πρόσφατη τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα (άρθρο 291) ποινές από δέκα χρόνια κάθειρξη ως ισόβια.

Πηγή kathimerini

Σχόλια