Ράδιο Βήτα Chatbox

Τέμπη: Νέα συλλαλητήρια σήμερα σε όλη την Ελλάδα και γενική απεργία την Πέμπτη

Με συλλαλητήρια και πορείες στην Αθήνα στις 12:00 το μεσημέρι της Κυριακής (12/03) στο Σύνταγμα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, συνδικάτα, ομοσπονδίες, φοιτητικοί σύλλογοι και μαθητές συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους για τη σιδηροδρομική τραγωδία.

Βασικό αίτημα στα χείλη όλων είναι να μη συγκαλυφθούν τα αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία στα Τέμπη και να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Το κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ

«Οι μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις και οι πορείες που έγιναν σε ολόκληρη τη χώρα στις 8 Μάρτη, με αφορμή το τραγικό «έγκλημα» στα Τέμπη, που κόστισε τη ζωή σε 57 συμπολίτες μας, στη συντριπτική τους πλειοψηφία νέων παιδιών έδωσε και μήνυμα συνέχισης του αγώνα.

ADVERTISEMENT

Στην κατεύθυνση αυτή η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στο νέο συλλαλητήριο των συνδικάτων, των φοιτητικών συλλόγων και των μαζικών φορέων, την Κυριακή 12 Μαρτίου στο Σύνταγμα, στις 12μμ.

Το έγκλημα αυτό δε θα συγκαλυφθεί

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ – ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ

Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.»

Συγκεντρώσεις που έχουν ανακοινωθεί

Θεσσαλονίκη: στις 11.30 π.μ. στο πέταλο της Αριστοτέλους.

Λάρισα: στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία.

Αλεξανδρούπολη: Στις 12 μ. στο πάρκο Ακαδημίας

Βόλος: Στις 12 μ. στην πλ. Ελευθερίας

Γιάννενα: Στις 5.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία

Ηράκλειο: Στις 11 π.μ. στην πλ. Ελευθερίας

Καβάλα: Στις 12 μ. στην κεντρική πλατεία

Λαμία: Στις 12 μ., στην πλατεία Πάρκου

Χανιά: Στις 10 π.μ. στην πλ. Δημοτικής Αγοράς

Στο εν λόγω συλλαλητήριο καλούν και γονείς και κηδεμόνες της Περιφέρειας Αττικής, ζητώντας από την κυβέρνηση να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να «είμαστε και να νοιώθουμε ασφαλείς, στη δουλειά, στο σπίτι, στο σχολείο».

Βασικό αίτημα των γονέων είναι να μη συγκαλυφθούν τα αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία στα Τέμπη. Ταυτόχρονα καταγγέλλουν πως μια μέρα πριν το συλλαλητήριο της Τετάρτης 8 Μαρτίου, συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ πήγε στο 1ο Γυμνάσιο – 1ο ΓΕΛ και στο 2ο Γυμνάσιο – 2ο ΓΕΛ Χαϊδαρίου απειλώντας να κόψει το ρεύμα επειδή υπάρχουν απλήρωτοι λογαριασμοί. Η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «είμαστε κι εμείς, ως γονείς, οργισμένοι με το έγκλημα. Δεν θα ζήσουμε με την ανασφάλεια για τη ζωή των παιδιών μας».

 Οι γονείς χαιρετίζουν τους χιλιάδες εργαζόμενους που συμμετείχαν στη συγκλονιστική απεργιακή συγκέντρωση που κατέκλυσε την Αθήνα και επισημαίνουν ότι :Η ευθύνη μας είναι να συνεχίσουμε να ζητάμε τα αυτονόητα: Το έγκλημα να μην συγκαλυφθεί. Να υπάρχουν ασφαλείς συγκοινωνίες για τη μεταφορά των παιδιών μας, για τη μεταφορά όλων μας. Να υπάρχουν ασφαλείς υποδομές, σχολικά κτίρια. Να υπάρχουν πλήρως στελεχωμένα νοσοκομεία και με όλα τα απαραίτητα τεχνολογικά – διαγνωστικά μέσα, να μην ψάχνουμε γιατρούς για την υγεία των παιδιών μας.

Τέμπη: «Παραλύει» η χώρα την Πέμπτη 16 Μαρτίου – 24ωρη πανελλαδική απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

«Νεκρώνει» η χώρα την επόμενη Πέμπτη, 16 Μαρτίου, καθώς τόσο η ΓΣΕΕ όσο και η ΑΔΕΔΥ αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας.

Με ομόφωνη απόφασή του, το 38ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, αποφάσισε την κήρυξη πανελλαδικής απεργίας την Πέμπτη 16 Μαρτίου. Το Συνέδριο αποδέχεται το πλαίσιο των αιτημάτων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και καλεί τους εργαζόμενους να «γίνουν μια γροθιά με όλη τη νεολαία και τους ανθρώπους που αντιστέκονται».

Η απόφαση για την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στις 16 Μαρτίου ομόφωνα από το σώμα του Συνεδρίου, το οποίο συνεχίζεται και ολοκληρώνεται την Κυριακή με την εκλογή των νέων οργάνων της Συνομοσπονδίας.

Τέμπη: Απεργία κήρυξε και η ΑΔΕΔΥ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., σύμφωνα με την εξουσιοδότηση που έλαβε από το Γενικό Συμβούλιο, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης Πανδημοσιοϋπαλληλικής Πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης για την Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2023, ενώνοντας τη φωνή των δημοσίων υπαλλήλων με αυτή των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα για να απαιτήσουμε με τη ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ:

  • να έρθουν στην επιφάνεια οι πραγματικοί ένοχοι του εγκλήματος των Τεμπών και να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους.
  • να σταματήσει η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της εμπορευματοποίησης και της λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, να σταματήσει να αντιμετωπίζεται η προστασία της εργασίας και της ζωής ως κόστος.

Το έγκλημα των Τεμπών δε θα συγκαλυφθεί.

Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.

Πηγή eleftherostypos

 

 

Σχόλια