Ράδιο Βήτα Chatbox

Η πρεσβυτέρα σήκωσε από θυρίδα 347.000 ευρώ

Σχεδόν 350.000 ευρώ σήκωσε από τραπεζική θυρίδα η πρεσβυτέρα του πατέρα Αντώνιου. Την ώρα που η απολογία του πατέρα Αντωνίου για την υπόθεση ασέλγειας στην «Κιβωτού του Κόσμου», όπως έγινε γνωστό, η πρεσβυτέρα σήκωσε από τραπεζική θυρίδα 347.000 ευρώ και κοσμήματα δωρεάς καταγεγραμμένα.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» η πρεσβυτέρα σήκωσε τα χρήμερα, ύστερα από εντολή στελέχους του υπουργείου Εργασίας και τα παρέδωσε στις αρμόδιες Αρχές, προκειμένου με τη σειρά τους να τα παραδώσουν στη νέα διοίκηση της ΜΚΟ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα χρήματα βρίσκονταν εκεί από τα capital control –καθώς έπρεπε να πληρώνεται το προσωπικό- και ήταν δηλωμένα.

Η έκθεση για τις συνθήκες μεσαίωνα στην Κιβωτό του Κόσμου

Ανατριχιάζει η έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη για την Κιβωτό του Κόσμου, και τις συνθήκες μεσαίωνα, που βίωναν τα παιδιά, με βία, σκληρές τιμωρίες, εξαναγκασμό σε διακοπή φοίτησης και πολύωρη εργασία, ξυλοδαρμούς και απομόνωση.

Μέσα στις 24 σελίδες της έκθεσης, περιγράφονται με μελανά χρώματα ο τρόπος λειτουργίας των δομών της ΜΚΟ και οι μέθοδοι «διαπαιδαγώγησης» που εφαρμόζονταν σε αυτές, με πρωταγωνιστές 3 στενούς συνεργάτες του πατέρα Αντωνίου, για τον οποίο αναφέρεται, ότι  «το κύρος και η ευρεία κοινωνική αποδοχή που περιέβαλλε τη δημόσια εικόνα του είχαν καταστήσει την “Κιβωτό του Κόσμου” ουσιαστικά υπεράνω κριτικής ή ελέγχου από τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας».

Μεταξύ άλλων, αναφέρεται επίσης, η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή διατηρούσε τους κωδικούς πρόσβασης των παιδιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ασκούσε έλεγχο στις επαφές και επικοινωνίες τους. 

Πηγή tanea

 


Σχόλια