Ράδιο Βήτα Chatbox

Δίκη Πισπιρίγκου: Η αγωνία της μητέρας μετά την ανακοπή της Τζωρτζίνας – Ο διάλογος με τον Ηλιάδη

Νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση της Πάτρας, έρχονται το φως της δημοσιότητας από τον γιατρό της 9χρονης Τζωρτζίνας, Ανδρέα Ηλιάδη.

Ο εντατικολόγος, Ανδρέας Ηλιάδης, που βοήθησε και δέθηκε με την αδικοχαμένη 9χρονη Τζωρτζίνα, κατέθεσε στο δικαστήριο όλα όσα του έκαναν εντύπωση στη συμπεριφορά της 34χρονης που πλέον κατηγορείται για τη δολοφονία της κόρης της, αλλά και όσες κινήσεις του εν διαστάσει συζύγου της, δεν πέρασαν απαρατήρητες.

Το Mega φέρνει στη δημοσιότητα ένα νέο ντοκουμέντο που αφορά το διάλογο του γιατρού με την Ρούλα Πισπιρίγκου, ο οποίος αφορούσε ένα παιδί που είχε πάθει ανακοπή.

Ο διάλογος

Ηλιάδης: Αυτά Ρούλα είναι παιδάκια που έφυγαν από τη ζωή, ήταν σε εγκεφαλικό θάνατο και δόθηκαν τα όργανά τους για να σωθούν άλλα παιδάκια. Ο Αργύρης, η Κωνσταντίνα. Αυτός είναι ο Σταυράκος που ακούσατε ότι είχε πέσει στη Γαστούνη. Είχε πάει τότε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκείνη την ημέρα που ήταν κάποια τελετή απελευθέρωσης της Γαστούνης και έπεσε από τον πρώτο όροφο κι έδωσε τα όργανά του η μαμά.

Ρούλα: Να ρωτήσω κάτι; Το παιδάκι με την ανακοπή. Είχε κι αυτό εγκεφαλοπάθεια ή όχι;

Γιατρός: Στη φωτογραφία είναι μετά από αποκατάσταση. Δύο χρόνια μετά.

Όπως φαίνεται από τις συνομιλίες, η κατηγορούμενη ήθελε να μάθει λεπτομέρειες για τον χαμό του παιδιού.

Ρούλα: Γιατρέ, για πείτε μου για το παιδάκι.

Γιατρός: Για τον Άγγελο;

Ρούλα: Ναι.

Γιατρός: Ο Άγγελος, μετά την ιστορία του, βρέθηκε σε ένα νοσοκομείο αποκατάστασης στην Ρώμη, έκατσε δύο χρόνια.

Ρούλα: Με εγκεφαλοπάθεια;

Γιατρός: Έφυγε άσχημα.

Η κατηγορούμενη μητέρα σε αυτή την συζήτηση με τον γιατρό λίγα 24ωρα μετά την ανακοπή της φαίνεται πως έχει ήδη αποδεχθεί μέσα της ότι η κόρη της έχει «φύγει», κάτι με το οποίο ο έμπειρος γιατρός δεν συμφωνούσε.

Ρούλα: Η Τζωρτζίνα έχει φύγει από την επήρεια φαρμάκων, έτσι;

Γιατρός: Να της δώσουμε λίγο ακόμη χρόνο; Κι επίσης, μη ξεχνάς το στραπατσάρισμα του εγκεφάλου της.

Ρούλα: Ναι, αλλά μας είπε χθες ένας άλλος γιατρός ότι το παιδί θα μείνει έτσι.

Γιατρός: Αυτό, προς το παρόν, μόνο η Τζωρτζίνα το ξέρει. Είναι πολύ νωρίς ακόμη. Σίγουρα ξέρουμε ότι πέρασε δύσκολα, απ’ την άλλη όμως, είναι εκεί. Είναι ο μαχητής μου.

Και πράγματι η μικρή Τζωρτζίνα παρά την ανακοπή επέζησε. Η σοβαρή εγκεφαλοπάθεια την άφησε μεν τετραπληγική αλλά στη συνέχεια παρουσίασε αλματώδης βελτίωση.

Πρόεδρος: Καταθέσατε ότι σας έκανε εντύπωση ότι ο πατέρας ρωτούσε συνέχεια για το παιδί, ενώ από τη μητέρα δεν βλέπατε ενδιαφέρον, αλλά, αντίθετα, σας ρωτούσε για άλλα παιδάκια…

Ηλιάδης: Πίσω από το γραφείο μου υπάρχουν φωτογραφίες με παιδάκια που έχουν περάσει πολύ δύσκολα και επέζησαν. Περίμενα από τη μητέρα να μου πει «τι θα γίνει με το παιδί μου, γιατρέ;». Δεν υπήρχε εκ μέρους της αυτή η αγωνία που ένιωθα πάντα από τον πατέρα. Εκείνη με ρωτούσε για ένα συγκεκριμένο παιδάκι που είχε σοβαρά προβλήματα, αν θα μιλήσει και αν θα περπατήσει.

Τα μηνύματα ευγνωμοσύνης της Ρούλας στον γιατρό

Αν και πλέον η κατηγορούμενη στέκεται απέναντι από τον γιατρό, μηνύματα της ίδιας αποδεικνύουν την στάση που είχε απέναντί του 2 χρόνια πριν, όταν η 9χρονη κόρη της επέστρεψε στο σπίτι τετραπληγική.

Σε μηνύματα προς τον κ. Ηλιάδη, στις 19/07/21, γράφει:

«Ήρθαμε στο σπίτι μας!! Ο Θεός να σας έχει πάντα καλά. Να στέλνετε τα παιδάκια πίσω στα σπίτια τους και τους γονείς τους».

Αυτή η ευγνωμοσύνη της 34χρονης μητέρας, σήμερα κατηγορούμενης, εκφράζεται και σε άλλα μηνύματα προς τον γιατρό.

Ωστόσο, παρά τις ευχαριστίες, συγγενής της Πισπιρίγκου είχε δηλώσει ότι η κατηγορούμενη δεν εμπιστεύεται τον κ. Ηλιάδη.

Δείγμα της καχυποψίας της ήταν το αίτημα για την επιστροφή του πανιού της Ίριδας, πάνω στο οποίο είχε βρεθεί αίμα και υγρό του μωρού. 

Πηγή tovima

 

Σχόλια