Ράδιο Βήτα Chatbox

Κασιδιάρης: Συνεδριάζει το Πειθαρχικό Συμβούλιο των φυλακών Δομοκού

Ψηφίστηκε την Τρίτη στη Βουλή η τροπολογία για το «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη, ωστόσο ο καταδικασμένος για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και υπαρχηγός της ναζιστικής Χρυσής Αυγής συνεχίζει τα «διαγγέλματά» του μέσα από τις φυλακές Δομοκού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, σήμερα Τετάρτη συνεδριάζει το Πειθαρχικό Συμβούλιο των φυλακών Δομοκού, με τη συμμετοχή του εισαγγελέα που εποπτεύει το σωφρονιστικό κατάστημα. 

Το Πειθαρχικό θα εξετάσει εάν ο καταδικασμένος για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, χρησιμοποιεί το καρτοτηλέφωνο όχι μόνο για να συνομιλεί με τους δικηγόρους και τους οικείους του, όπως του επιτρέπεται, αλλά και για λόγους που εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες αφού στο διαδίκτυο έχει ανέβει υλικό με τη φωνή του.

Τι έχουν δείξει οι έλεγχοι

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Κασιδιάρης δεν έχει κινητό στη φυλακή – κάτι που απαγορεύεται – ούτε πρόσβαση στο ίντερνετ και αυτό έχει φανεί και από τους πολλούς ελέγχους που έχουν γίνει στο κελί του, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές.

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο προστασίας του Πολίτη, ο Κασιδιάρης χρησιμοποιεί το καρτοτηλέφωνο των φυλακών, συνομιλεί με κάποιους που τον ηχογραφούν και ακολούθως ανεβαίνουν στο διαδίκτυο αυτά που λέει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2021 είχε γίνει πειθαρχικός έλεγχος σε βάρος του Κασιδιάρη όταν το Συμβούλιο των φυλακών είχαν απασχολήσει κηρύγματα μίσους που είχαν δει τότε το φως της δημοσιότητας.

Αν το Πειθαρχικό κρίνει ότι είναι ένοχος για αυτές τις συνομιλίες, τότε θα επιβάλει ποινές στον Κασιδιάρη μετά τη συνεδρίασή του. 

Πηγή tanea


Σχόλια