Ράδιο Βήτα Chatbox

Δύο συλλήψεις για την δολοφονία Καραϊβάζ – Η ανάρτηση Θεοδωρικάκου

Σε δύο συλλήψεις για την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία, όπως ενημέρωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρει: «Είχαμε πει, από την πρώτη στιγμή, ότι θα κάνουμε τα πάντα για να εξιχνιαστεί η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Όσος χρόνος και αν χρειαστεί να περάσει. Πριν από λίγο η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε δύο πρόσωπα -για τα οποία εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης- που εμπλέκονται στη δολοφονία του αδικοχαμένου δημοσιογράφου.

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. επιταχύνθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα και είχαν αποτέλεσμα, που οδηγεί στην εξιχνίαση άλλης μίας δολοφονίας. Όσοι χρησιμοποίησαν αυτή την τραγική υπόθεση, για να συκοφαντήσουν το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την Κυβέρνηση συνολικά και την Ελληνική Αστυνομία, οφείλουν μία συγγνώμη.

Συνεχίζουμε όλα όσα πρέπει για την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης. Τον λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη».

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ενημέρωσε προσωπικά για τις ραγδαίες εξελίξεις τόσο τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και την χήρα του Γιώργου Καραϊβάζ, Στάθα Αλεξανδροπούλου.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι συνελήφθησαν σήμερα, Παρασκευή 28 Απριλίου 2023, αμέσως μετά την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης, του 30ου Ανακριτικού Τμήματος Αθηνών, δύο ημεδαποί, 40 και 48 ετών, κατηγορούμενοι για την ανθρωποκτονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ που τελέστηκε την 9 Απριλίου 2021».

Επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ της Realnews

Σημειώνεται ότι η Realnews κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο με αναλυτικό ρεπορτάζ σχετικά με την πορεία των ερευνών για την εξιχνίαση της υπόθεσης δολοφονίας του δημοσιογράφου.

Σε ρεπορτάζ με τίτλο «4 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής υπέβαλε στην Εισαγγελία δικογραφία με τα ονόματα τεσσάρων ατόμων, που κατηγορούνται ως οι δράστες της δολοφονίας του δημοσιογράφου.

Όπως επισημαίνεται, έπειτα από εξονυχιστικές έρευνες που διήρκεσαν δύο ολόκληρα χρόνια, οι αστυνομικοί κατέληξαν όχι μόνο στους δύο εκτελεστές που δολοφόνησαν με 13 σφαίρες τον Γιώργο Καραϊβάζ, αλλά και σε δύο ακόμη συνεργούς τους, οι οποίοι, σύμφωνα με τη δικογραφία, τους βοήθησαν στον σχεδιασμό της ενέδρας, στην επιχείρηση, αλλά και στη διαφυγή τους. «Και οι τέσσερις είναι Έλληνες, έχουν ποινικό παρελθόν καθώς συνδέονται με ομάδες “νονών της νύχτας”, ενώ οι δύο από αυτούς είναι αδέλφια», αναφέρεται στο δημοσίευμα. 

Πηγή enikos

 


Σχόλια