Ράδιο Βήτα Chatbox

Σουδάν: Ερχονται την Ελλάδα οι πρώτοι ομογενείς – ανάμεσά τους και οι δύο τραυματίες

Μεταγωγικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας απογειώθηκε με κατεύθυνση το Τζιμπουτί προκειμένου να παραλάβει όσους από τους 27 Ελληνες που απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν θελήσουν να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Πριν από λίγο ένα από τα δύο μεταγωγικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας που στάθμευαν στο Ασουάν της Αιγύπτου, το C-27J απογειώθηκε με κατεύθυνση το Τζιμπουτί προκειμένου να παραλάβει όσους από τους 27 Ελληνες που απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν θελήσουν να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Μαζί με τα μεταγωγικά αεροπλάνα της Πολεμικής Αεροπορίας βρίσκεται στο Ασουάν και ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Χαρδαλιάς.

Πέντε ακόμη Ελληνες απεγκλωβίστηκαν

«Αφίχθησαν επιπλέον πέντε Έλληνες από το Σουδάν στο Τζιμπουτί, με πτήση ιταλικού στρατιωτικού αεροσκάφους», ανέφερε πριν λίγο σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως σημειώνεται, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, έχει ευχαριστήσει τον Ιταλό ομόλογό του Αντόνιο Ταγιάνι (Antonio Tajani), για τη βοήθεια που συνεχίζει να παρέχει η χώρα του στις προσπάθειες απεγκλωβισμού Ελλήνων και μελών των οικογενειών τους από το Σουδάν.

«Η διαδικασία και οι ενέργειες για τον απεγκλωβισμό συμπατριωτών μας και μελών των οικογενειών τους από τη συγκεκριμένη χώρα συνεχίζονται, πάντοτε σε στενό συντονισμό με τους εταίρους στην ΕΕ και τους συμμάχους μας», προσθέτει.

Υπενθυμίζεται ότι 10 ακόμη Έλληνες και μέλη των οικογενειών τους απεγκλωβίστηκαν με ασφάλεια από το Σουδάν νωρίτερα, και σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών είναι καλά στην υγεία τους.

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού των Ελλήνων από το Χαρτούμ ξεκίνησε χθες, Κυριακή 23/4, οπότε και οι πρώτοι οκτώ Έλληνες πολίτες, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι δύο τραυματίες, απεγκλωβίστηκαν με τη βοήθεια της Γαλλίας, όπως έκανε γνωστό το υπουργείο Εξωτερικών. Τα άτομα που απομακρύνθηκαν έφτασαν στο Τζιμπουτί. 

Πηγή tovima


Σχόλια