Ράδιο Βήτα

Πρεμιέρα αύριο για το «καλάθι του Πάσχα»: Τι θα περιλαμβάνει – Που θα φτάσει η τιμή του αρνιού

Αύριο, Τετάρτη 5 Απριλίου αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στα σούπερ μάρκετ το «Καλάθι του Πάσχα», το οποίο θα περιλαμβάνει αρνί, κατσίκι, τσουρέκι και σοκολατένια αυγά.

Το «Καλάθι του Πάσχα» εξυπηρετεί την ίδια λογική με το «Καλάθι στης Σαρακοστής» κι επιδιώκει να καλύψει τις ανάγκες των καταναλωτών οι οποίοι λόγω της συνεχιζόμενης ακρίβειας ψάχνουν οικονομικές λύσεις για το πασχαλινό τραπέζι.

Όπως έχει ανακοινωθεί το «Καλάθι του Πάσχα» θα διαρκέσει έως και το Μεγάλο Σάββατο 15 Απριλίου.

Το «πασχαλινό καλάθι» θα… τρέχει παράλληλα με το «καλάθι του νοικοκυριού».

«Μάχη» για την τιμή των αμνοεριφίων

«Πρωταγωνιστής» του γιορτινού τραπεζιού είναι ο πασχαλινός οβελίας .

«Κάναμε αρκετές συζητήσεις και με τους κτηνοτρόφους και με τα σούπερ μάρκετ για την τιμή που θα μπορούμε να έχουμε στο αρνί και στο κατσίκι. Φέτος το αρνί και το κατσίκι έχουν πρωτόγνωρη αύξηση σε σχέση με πέρυσι. Στόχος η τιμή του αρνιού να μείνει γύρω στα 10 ευρώ», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του την Κυριακή στον ΣΚΑΪ.

Ωστόσο όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, οι τιμές στα αμνοερίφια δεν αποκλείεται εφέτος να αγγίξουν τα 13 με 14 ευρώ. Η «μάχη» των τιμών θα δοθεί μεταξύ των κρεοπωλείων της γειτονιάς και των σούπερ μάρκετ ενώ παραδοσιακά η Βαρβάκειος αγορά θα είναι το καταφύγιο των καταναλωτών για πιο προσιτές τιμές.

Πηγή topontiki

Σχόλια