Ράδιο Βήτα

Αλέξης Γεωργούλης: Οι καταγγελίες που τον «καίνε»

Σαν βόμβα έσκασε στον πολιτικό χώρο η καταγγελία για βιασμό κατά του Αλέξη Γεωργούλη, με την κόντρα μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ να μαίνεται, σχετικά με τη δημοσιοποίηση του ονόματος της καταγγέλλουσας.

Η καταγγελία άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, καθώς φαίνεται πως «άνοιξαν στόματα» και για άλλες κακοποιητικές συμπεριφορές του ευρωβουλευτή.

Πρόκειται για άλλα δύο πρόσωπα που εργάζονταν τα προηγούμενα χρόνια στο γραφείο του και φέρονται να τον έχουν καταγγείλει για κακοποιητική συμπεριφορά.

Οι καταγγελίες αυτές, να σημειωθεί ότι δεν έχουν πάρει νομική μορφή όπως έγινε με την πρώην υπάλληλο του Ευρωκοινοβουλίου και νυν στελέχους της νομικής υπηρεσίας της Κομισιόν που κατήγγειλε τον Αλέξη Γεωργούλη για βιασμό.

Αγνώριστη από τα χτυπήματα

«Ήξερα από την πρώτη στιγμή ότι αυτή η διαδικασία ενδεχομένως θα αποβεί επώδυνη για εμένα, την οικογένειά μου, τους οικείους μου, όπως δυστυχώς πολύ συχνά συμβαίνει με τα θύματα τέτοιων συμπεριφορών. Το έπραξα όμως θεωρώντας ότι το οφείλω στον εαυτό μου αλλά και σε κάθε γυναίκα που μπορεί να βρεθεί σε ανάλογη θέση», έγραψε σε ανάρτησή της μετά τη δημοσίευση των στοιχείων της, προσθέτοντας:

«Η καταγγελία μου έγινε την επόμενη μέρα του συμβάντος, προσκομίζοντας τα απαραίτητα στοιχεία (ιατροδικαστικές εκθέσεις κ.ά.) και 4 μήνες μετά, τον Μάιο του 2020, ένιωσα έτοιμη να δώσω και το όνομα του θύτη στις βελγικές αρχές, οι οποίες είναι και οι μόνες αρμόδιες για τον χειρισμό της υπόθεσης. Τα τρία αυτά χρόνια επέλεξα απολύτως συνειδητά να αντιμετωπίσω το ζήτημα μόνο με τους δικηγόρους μου, χωρίς να ενημερώσω κανέναν άλλο, ούτε καν την οικογένειά μου, την οποία προσπάθησα να προστατεύσω με κάθε τρόπο. Η δε δημοσιοποίηση του γεγονότος τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή έγινε μετά το επίσημο αίτημα των βελγικών αρχών για άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή μετά από ενδελεχή εξέταση της υπόθεσης».

Πηγές από τις Βρυξέλλες ανέφεραν στον Ελεύθερο Τύπο ότι η καταγγέλλουσα, μετά την επίθεση που δέχθηκε, είχε σοβαρά χτυπήματα στο πρόσωπο, σε σημείο που εκείνες τις ημέρες ήταν σχεδόν αγνώριστη. Σχεδόν αμέσως αποφάσισε να καταγγείλει στις βελγικές αρχές ότι έπεσε θύμα βιασμού και ξυλοδαρμού, αρχικά χωρίς να δώσει το όνομα του θύτη. Λίγους μήνες αργότερα, όμως, η καταγγελία της έγινε συγκεκριμένη, αφού κατονόμασε ως δράστη της επίθεσης τον Αλέξη Γεωργούλη.

Η φωτογράφος και ο υπεύθυνος γραφείου

Στα τέλη του 2019 μία άλλη γυναίκα απευθυνόταν στα αρμόδια όργανα του Ευρωκοινοβουλίου για να καταγγείλει κακοποιητική συμπεριφορά από τον ίδιο άνθρωπο. Ηταν ένα νεαρό κορίτσι λίγο παραπάνω από 20 ετών, που δούλευε ως ασκούμενη στο γραφείο του Αλέξη Γεωργούλη, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος».

Εκείνη την περίοδο τον ακολουθούσε στις δραστηριότητές του και κυρίως στις συνεντεύξεις του σε ελληνικά και ξένα μέσα ενημέρωσης, καθώς ο τότε ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ της είχε αναθέσει τον ρόλο της φωτογράφου του. Στην καταγγελία της, σύμφωνα με πληροφορίες, γινόταν λόγος για εργασιακό μπούλινγκ, αλλά και σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος της από τον ευρωβουλευτή.

Την ίδια περίπου περίοδο στο αρμόδιο γραφείο του Ευρωκοινοβουλίου απευθύνθηκε και ένας άντρας, ο τότε υπεύθυνος του γραφείου του Αλέξη Γεωργούλη, ο οποίος επίσης έκανε λόγο για εργασιακό μπούλινγκ που δεχόταν από τον νεόκοπο πολιτικό στον χώρο εργασίας του. Ήταν ο άνθρωπος που είχε προτείνει τη νεαρή κοπέλα ώστε να συνεργαστεί με το γραφείο. 

Πηγή tanea

 


Σχόλια