Ράδιο Βήτα Chatbox

Τάκης Θεοδωρικάκος : Τσίπρας και Βαρουφάκης κόστισαν στην Ελλάδα 100 δισ. ευρώ

Την πεποίθησή του ότι η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα και ότι θα έχει όλες τις προϋποθέσεις στις αρχές Ιουλίου να είναι και αυτοδύναμη, εξέφρασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στην Αμαλία Κάτζου για το Newsbomb.gr.

Προέταξε πως «το ζητούμενο στην ελληνική κοινωνία είναι να μην ξαναβρεθούμε σε ένα καθεστώς μεγάλης ανασφάλειας, σαν αυτό που βρεθήκαμε το 2015».

Παράλληλα, ο Τάκης Θεοδωρικάκος εξαπέλυσε βολές στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι κόστισε στην Ελλάδα. «Ο συναιτέρος του κ. Τσίπρα, ο κ. Βαρουφάκης, στο υπουργείο Οικονομικών το 2015, κόστισαν στην Ελλάδα 100 δισ. ευρώ» προσέθεσε δηκτικά.

Σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας του Αλέξη Τσίπρα με τον Γιάνη Βαρουφάκη, διερωτήθηκε ότι με εκείνον που απέρριψε τότε (2015) ως κυβερνητικό του εταίρο, έρχεται σήμερα να ζητήσει να συνεργαστεί και συμπλήρωσε ότι ο κίνδυνος να πάμε σε μια προσπάθεια συγκρότησης κυβέρνησης ενάντια στη ΝΔ, και χωρίς την ίδια, στις εκλογές της απλής αναλογικής, υπάρχει.

Απευθυνόμενος στους πολίτες, ζήτησε να συμμετέχουν στις εκλογές και να στηρίξει τη ΝΔ.

Κατά τον Τ. Θεοδωρικάκο, το κύριο που απασχολεί τους πάντες είναι το να υπάρξουν καλύτερες οικονομικές προοπτικές και για τη χώρα και για κάθε νοικοκυριό, κυρίως να υπάρξουν δουλειές, να βελτιωθούν οι μισθοί, τα εισοδήματα.

Σε ερώτηση για την ακρίβεια, απάντησε ότι οι πάντες καταλαβαίνουν ότι η ακρίβεια συνδέεται με ό,τι έχει συμβεί στην ανθρωπότητα τα τελευταία 2-3 χρόνια. Όπως εξήγησε, είναι άμεσα συνδεδεμένη με την πανδημία, τον πόλεμο στην Ουκρανία, την τεράστια ενεργειακή κρίση που επέφερε, τις τρομερές αυξήσεις τιμών στα είδη ενέργειας. Όλα αυτά δεν συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα, συμβαίνουν παντού, επισήμανε και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση στηρίζει το μέσο ελληνικό νοικοκυριό.

Μάλιστα, εκτίμησε ότι θα υποχωρήσει το φαινόμενο της ακρίβειας και προέταξε ότι το κρίσιμο ζητούμενο για τη χώρα είναι να διατηρηθούν οι αναπτυξιακοί ρυθμοί στο υψηλό επίπεδο που είναι σήμερα στην Ελλάδα, διπλάσιο από τον μέσο όρο της ΕΕ και να υπάρξουν ακόμα περισσότερες δουλειές.

Ερωτηθείς από την Αμαλία Κάτζου για τον φράκτη στον Έβρο, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αφού δήλωσε υπερήφανος που υπέγραψε την επέκτασή του για τα επόμενα 35 χλμ, υπογράμμισε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να ολοκληρώσει την κατασκευή του στο σύνολο των 140 χλμ όπου αυτό είναι εφικτό. Αναδεικνύοντας τη σημασία του, πρόκειται για μια βαριά επένδυση εθνικής ασφάλειας.

Εστιάζοντας σε θέματα του χαρτοφυλακίου του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε ότι «ενισχύουμε την Ελληνική Αστυνομία και την παρουσία των αστυνομικών στους δρόμους και στις γειτονιές», ενώ ταυτόχρονα απάντησε στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτά τα ζητήματα.

Σχολιάζοντας τις επικρίσεις για τον χρόνο που έγιναν οι συλλύψεις για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, λίγο πριν από τις εκλογές, έκανε λόγο για ανόητες τοποθετήσεις και ότι στερούνται σοβοράτητας. Σε ό,τι αφορά την υπόθεση, ανέφερε πως από εδώ και πέρα η έρευνα ανήκει στις δικαστικές αρχές και πως η ΕΛ.ΑΣ. είναι εδώ για να συνδράμει με όποιο τρόπο της ζητηθεί.

Παρακολουθείστε την εφ' όλης της ύλης συνέντευξη του Τακη Θεοδωρικάκου στην Αμαλία Κάτζου.

Πηγή newsbomb

 

Σχόλια