Ράδιο Βήτα Chatbox

Κυριάκος Βελόπουλος: Φλατ οριζόντιος φόρος 15% σε πολίτες και επιχειρήσεις, όπως στις ΗΠΑ

"Φλατ οριζόντιος φόρος 15% έσοδα – έξοδα μαζί. Ό, τι μένει φορολογείται 15%.Οριζόντιο φόρο σε όλους και πολίτες και επιχειρήσεις όπως στην Αμερική" πρότεινε ο Κυριάκος Βελόπουλος αναφορικά με τις προτάσεις της Ελληνικής Λύσης για τη φορολογία πολιτών και επιχειρήσεων, μιλώντας στην ΕΡΤ.

"Τις 20 μονάδες διαφορά δεν περίμενε κανένας, ούτε οι δημοσκόποι δηλαδή, είναι αυτό που σας λέω ότι εγώ δεν πιστεύω τα εργαλεία αυτά, δεν τα πίστευα ποτέ μου έτσι κι αλλιώς και τα τελευταία τουλάχιστον 5 – 6 χρόνια, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά διεθνώς, αυτό το πράγμα έχει καταρρεύσει", ανέφερε, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα στις εκλογές 2023 της 21ης Μαΐου και τη αστοχία των δημοσκοπήσεων να το προβλέψουν.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Ελληνική Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ, "Συνδέσεις", για την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα, μετά τη συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις εκλογές 2023 της 21ης Μαΐου.

Σε ερώτηση για το πως εξηγεί τη διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων, ανέφερε: "Είναι αυτό που έκανε το ΠΑΣΟΚ χθες. Άσχετοι τύποι που δεν έχουν δουλέψει στη ζωή τους, ούτε καν ξέρουν τι σημαίνει επιχείρηση, μιλούν για φορολόγηση. Και αναφέρομαι στον κύριο Κατρούγκαλο προεκλογικά και χθες άκουσα το ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή δεν ξέρω τι δουλειά κάνουν αυτοί οι άνθρωποι που μου μίλησαν για τις φορολογήσεις. Δεν ξέρουν βασικά πράγματα, δηλαδή είπαν χθες ότι θα αυξήσουν τους φόρους κάπου αλλού είπαν θα τους μειώσουμε. Μετά είπαν, δεν εννοούσα αυτό, είναι τραγικό πραγματικά το λέω έτσι κομψά, άνθρωποι οι οποίοι δεν ξέρουν τι σημαίνει επιχειρείν να ομιλούν για τις επιχειρήσεις. Δεν με απασχολεί ποιος το λέει. Εμένα με απασχολεί ότι πρέπει να σταματήσουν."

"Το ΠΑΣΟΚ, ξαφνικά έγινε το μήλον της έριδος και έγινε μεγάλος παράγοντας, το ΠΑΣΟΚ το οποίο χρωστάει 400 εκατομμύρια και ακόμα μιλάει. Βέβαια και η Νέα Δημοκρατία χρωστάει λεφτά, αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Δεν μπορείς να μιλάς για την οικονομία αν δεν ξέρεις βασικούς κανόνες οικονομίας. Κατ’ αρχάς είμαστε η χώρα με τη μεγαλύτερη φορολόγηση παγκοσμίως" συνέχισε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Συνεχίζοντας είπε για το Νίκο Ανδρουλάκη και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, πως: "Κοιτάξτε, για να σοβαρευτούμε λίγο. Επειδή δεν ξέρει οικονομία, το επαναλαμβάνω δεν γνωρίζει οικονομία. Έχουν διαφορετικά καθεστώτα φορολόγησης πολλές εταιρείες. Οι πολυεθνικές στην Ελλάδα ή άλλες εταιρείες που έρχονται και κάνουν επενδύσεις, δεν είναι το ίδιο καθεστώς φορολογικό. Δεν ξέρουν τα βασικά σας λέω, είναι άσχετοι. Αυτό που είπαν χθες θα χτυπήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η ασχετοσύνη τους είναι ξεκάθαρη και αυτοί θέλουν να κυβερνήσουν. Και θα σας πω κάτι πολύ απλό, μας είπαν θα εξοικονομήσουν 150 εκατομμύρια ευρώ περίπου. Αυτή είναι η διαφορά ξέρετε, το νούμερο που έδωσε το ΠΑΣΟΚ ήταν. Η Ελλάδα με μία μόνο πρόταση της Ελληνικής Λύσης Τα 105 θα μαζεύω αύριο το πρωί".

Και ακολούθως δήλωσε: "Απαγόρευση της αλιείας των τουρκικών ψαροκάικων στο Αιγαίο. Με την υφαλοκρηπίδα μας αλλά και με τις αλιευτικές ζώνες, δεν έχουμε αλιευτικές ζώνες και έρχονται οι Τούρκοι και αλιεύουν ελληνικά ψάρια. Τα πηγαίνουν στην Τουρκία και τα πουλούν στην Ελλάδα και κερδίζουν 150 εκατομμύρια ευρώ. Είμαστε υποχρεωμένοι, η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που έχει κάνει αλιευτικές ζώνες από το 2012 είμαστε εμείς και δεν τις κάνουμε, δεν ξέρω για ποιον λόγο. Αυτά να πει ο Ανδρουλάκης, τα υπόλοιπα είναι παραμύθια. Να φορολογήσω πόσο δηλαδή παραπάνω τον Έλληνα. Εγώ μιλάω και σαν επιχειρηματίας. Έχει βγάλει λεφτά από επιχειρήσεις ο κ. Ανδρουλάκης; Ξέρει τι σημαίνει πάγια, ξέρει τι σημαίνει έξοδα και έσοδα; Δεν ξέρει. Οπότε καλύτερα να μη μιλάει. Και το λέω κομψά για να πω καμιά άλλη κουβέντα".

"Φλατ οριζόντιος φόρος 15% όπως στις ΗΠΑ σε πολίτες και επιχειρήσεις"

Μιλώντας για τις προτάσεις της Ελληνικής Λύσης για τις επιχειρήσεις, είπε: "Φλατ οριζόντιος φόρος 15% έσοδα – έξοδα μαζί. Ό, τι μένει φορολογείται 15%, αλλά μένουν μέσα και τα νοίκια και η ΔΕΗ και όλα ώστε το κράτος να εισπράττει το ΦΠΑ. Γιατί ξέρετε τι γίνεται τώρα, η φοροαποφυγή και φοροδιαφυγή γίνεται για έναν λόγο, στη λογική Ανδρουλάκη γίνεται, όταν υπερφορολογείς, αναγκαστικά θα φοροδιαφύγει άλλος όταν οι ελεύθεροι επαγγελματίες δηλώνουν 5.000 ευρώ περίπου το 55% και 10.000 το 73%, ξέρετε το κάνουν αυτό; Γιατί έχουμε τεκμήρια διαβίωσης, τεκμήρια παιδιών, ένα πολυδαίδαλο φορολογικό σύστημα. Τους λέμε απλοποιήστε το, τελειώνεις τη γραφειοκρατία και έχεις περισσότερα έσοδα. Αλλά δεν ξέρουν και πάει και τους ψηφίζει ο κόσμος. Αυτό με κάνει και απορώ πραγματικά".

Συμπλήρωσε πως: "Οριζόντιο φόρο σε όλους και πολίτες και επιχειρήσεις όπως στην Αμερική 15%. Ξέρετε τι κάνετε όμως έτσι; Θα σας πω εγώ. Αναγκάζεις τον πολίτη να τρέχει να πάρει την απόδειξη του καφέ του για το τσιγάρο του οτιδήποτε. Και εισπράττω βέβαια το ΦΠΑ και δεν αποδίδει το ΦΠΑ η επιχείρηση και άλλο λάθος. Διατραπεζικά αποδεικνύεται αυτό, γίνονται γίνεται στη Γερμανία γίνεται στην Ευρώπη, αυτομάτως.

Να πληρώσεις ένα εικονικό τιμολόγιο κάποιου άλλου προμηθευτή μου ο οποίος δεν πλήρωσε το ΦΠΑ και βγαίνει ένα εικονικό τιμολόγιο. Σας λέω μερικά πράγματα που δεν τα ξέρουν οι άνθρωποι και εκλιπαρώ τον ελληνικό λαό ας τους ακούσει τι λένε. Γιατί αν το ΠΑΣΟΚ είναι 13% – 12% και λέει αυτά που λέει, πραγματικά απορώ με τη νοημοσύνη των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ. Είναι αδιανόητα αυτά που είπανε χθες προσπαθούν να τα μαζέψουν, να τα γυρίσουν".

"Όταν του λέει ο κύριος τάδε Βελόπουλος του ΠΑΣΟΚ θα σε φορολογήσουν πως πας και τον ψηφίζεις, αυτά είναι αδιανόητα πράγματα. Και επαναλαμβάνω κάποια στιγμή οι πολιτικοί όταν μιλάνε να ξέρουν και τι λένε, γιατί έτσι δημιουργείς και μεγαλύτερα προβλήματα. Η οικονομία είναι ψυχολογία, αν εγώ ξέρω ότι θα με φορολογήσει του χρόνου ως κυβέρνηση, δεν ξέρω αν θα ξαναεπενδύσω σε μια μικρή επένδυση. Είναι αδιανόητα σας λέω θα μπορούσα με μια κίνηση μόνο να κερδίσουμε τα 150 εκατομμύρια ευρώ. Απαγόρευση αλιείας. Το έχουμε το δικαίωμα αλιευτικές ζώνες στο Αιγαίο. Να πάρω τα λεφτά εγώ ως χώρα και να τα χρησιμοποιήσω, αλλά αυτά δεν τα λένε. Ας πω μια άλλη κίνηση. Αυτά είναι τα νέα λεωφορεία ξέρετε του fast track, βλέπετε είναι τουρκικής κατασκευής. Γιατί να τα αγοράσω εγώ αυτά τα λεωφορεία. Για ποιο λόγο να πάρω τούρκικα λεωφορεία. Εξηγείστε μου το" συνέχισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

"Δεν είναι διεθνής διαγωνισμός. Κοιτάξτε, κάθε χώρα προστατεύεται από δικούς της κανόνες και δημόσιες νόρμες. Δεν υπάρχει διεθνής διαγωνισμός εδώ. Δεν μπορείς να παίρνεις τουρκικά πλοία" σημείωσε.

Στη συνέχεια έδειξε φωτογραφία του Λακωνικού κόλπου που ήταν γεμάτος με δεξαμενόπλοια και σχολίασε: "Τι κάνουν αυτά εκεί; Μετάγγιση πετρελαίου, λαθρεμπορία πετρελαίου. Ποια τα κάνουν οι Έλληνες εφοπλιστές, Ποιοι χάνουν λεφτά. Οι Έλληνες φορολογούμενοι και το ελληνικό κράτος. Είναι ρωσικό πετρέλαιο το φέρνουν και εδώ κάνουν τους αντι Ρώσους. Αυτά τα λέω γιατί υπάρχουν τρόποι να μαζέψεις λεφτά και να τα δώσεις στον Έλληνα, να χορτάσει ψωμί ο Έλληνας. Και το λέω έτσι με πολύ απλά λόγια για να καταλάβουν ότι κάποιοι είναι δέσμιοι των ολιγαρχών και κάποιοι των πολιτών. Εμείς είμαστε των πολιτών".

"Ούτε συζήτηση για κυβέρνηση συνεργασίας"

Ως προς το ενδεχόμενο να στήριζε μετεκλογικά κυβέρνηση συνεργασίας, δήλωσε πως: "Ούτε καν στη συζήτηση δεν θα έμπαινα, γιατί θεωρώ ότι για να υπάρχει συνεργασία μεταξύ εμού και κάποιου άλλου πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη. Δεν εμπιστεύομαι την ελληνική κυβέρνηση και αποδείχθηκε χθες και προχθές με τα παιδιά μας, με την αγωνία τους, έπεσε λέει η πλατφόρμα. Δηλαδή εντάξει, τέσσερα χρόνια μας λένε για το ψηφιακό κράτος και τώρα το κράτος έγινε κράτος μανιβέλας. Δηλαδή μην αρχίσουμε τώρα με τους χάκερς. Εντάξει μπορώ να πω ό,τι θέλετε αλλά φτάνει πια η δικαιολογία. Στις φωτιές έφταιγε ο αέρας που φυσούσε ανάποδα στα χιόνια έφταιγε το χιόνι που έπεσε βράδυ και αργότερα στις πλημμύρες γιατί έβρεξε παραπάνω. Εδώ φταίνε οι χάκερς. Κάποια στιγμή πρέπει αυτό το κράτος να γίνει σοβαρό κράτος και αν θέλουμε πραγματικά ως οικονομία να βγούμε, γιατί εκεί είναι το μεγάλο πρόβλημα. Όταν ο κ. Ανδρουλάκης, χτες τον άκουσα να λέει για τα funds, πραγματικά λέω ότι το πολιτικό θράσος έχει όρια" σημείωσε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

"Γιατί το 2003 το ΠΑΣΟΚ έδωσε τη δυνατότητα στα funds να αγοράζουν με 8% και 9% τα κόκκινα δάνεια. Και έρχομαι εγώ σήμερα, ο δολοφόνος του Έλληνα και του σπιτιού του, να του πω ότι είμαι αθώος και θα τους σώσω εγώ. Αυτά δεν γίνονται. Τα κόκκινα δάνεια έχουν επαναλαμβάνω ονοματεπώνυμο. ΠΑΣΟΚ, Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί φταίνε. Και τι είπαμε εμείς. Οριζόντια διαγραφή όπως έγινε με ολιγάρχες, 6 δις κουρέματα κάνανε σε εφοπλιστές, σε πλούσιους γιατί να μην κάνουν κουρέματα και στους Έλληνες πολίτες" συνέχισε ο κ. Βελόπουλος.

"Εγώ είδα έναν ανάπηρο στη Χαλκιδική να τον πετάνε έξω από το σπίτι του και να το παίρνει το σπίτι Σκοπιανός παράνομα γιατί ο Σκοπιανός δεν είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν μπορεί να πάρει να μπει στη διαδικασία του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού. Πως μπήκε σε Σκοπιανούς και πήρε το σπίτι του; Αυτά με ενοχλούν εμένα ως άνθρωπο. Τα υπόλοιπα τα αφήνω. Πραγματικά το λέω για πολιτικές αντιπαραθέσεις της επιφάνειας και του χυλού" σημείωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Ως προς τη συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος, αν θα τη στήριζε, ο κ. Βελόπουλος δήλωσε: "Για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Εγώ αν μου πει ο κ. Μητσοτάκης ότι θα κάνει ιδιωτικό πανεπιστήμιο στην Κω Ιατρικής Σχολής για να δούμε μεταπτυχιακά και διδακτορικά, ναι. Αν δεσμευθεί βέβαια εγώ δεν τον εμπιστεύομαι. Το λέω έτσι απλά για να τον καταλάβετε, γιατί μας έλεγε άλλα στη Βουλή και άλλα έκανε στην πορεία. Είναι μερικά πράγματα όμως, που όταν λες θα κάνω αυτό πρέπει να πεις και πώς θα το κάνεις, πού θα βρεις τα λεφτά, για να μπορώ να σε πιστέψω. Δεν γίνεται πραγματικά να ακούω παροχές. Θα αυξήσω τον μισθό 1.500 ευρώ. Δεν γίνεται σας το λέω. Δεν γίνεται δεν μπορείς να αυξήσεις μισθούς 1500 ευρώ" σημείωσε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

"Κατ αρχάς για δύο λόγους. Είναι σοβιετικού χαρακτήρα η δήλωση αυτή. Δεν μπορεί το κράτος να αποφασίζει για τον ιδιωτικό τομέα τι μισθούς θα δώσουν, στο δημόσιο ας δώσει 1500 ευρώ αν τα βρει τα λεφτά, όχι δανεικά. Και εδώ έρχεται η δήλωση του κυρίου Σταϊκούρα η οποία δεν έπαιξε πουθενά. Τι είπε ο κ. Σταϊκούρας, ότι το Ταμείο ανάκαμψης που πήρε η Ελλάδα, είμαστε από τις μόνες χώρες που πήρε και δάνεια. Οι περισσότερες πήραν επιχορηγήσεις, το είπε ο Σταϊκούρας. Και η ανάπτυξη ξέρετε πού οφείλεται; Στα ακίνητα που αγόρασαν, στα σπίτια, στα επενδυτικά funds έγιναν εξαγορές εταιρειών και πού αλλού και στα funds. Αυτό είναι ανάπτυξη;" είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

"Πρέπει να παράγουμε πλούτο. Η Ολλανδία που είναι ίση με την Πελοπόννησο, εγώ επιμένω σε αυτό, παράγει ανά στρέμμα 1.700 ευρώ κέρδος. Ξέρετε πόσα παράγει η Ελλάδα, 150. Όταν είσαι με την Πελοπόννησο και έχεις 200 δισεκατομμύρια περίπου ευρώ πρωτογενή τομέα και εμείς έχουμε 15 δις. Που πάμε έτσι. Γι’ αυτό και επιμένω στους αγρότες, κτηνοτρόφους και αλιείς να τους στηρίξουμε, να τους βοηθήσουμε. Να δώσουμε μισθούς ναι, αλλά να παράγουμε χρήμα, να παράγουμε" ανέφερε ο κ. Βελόπουλος.

Ως προς τους αγρότες δήλωσε: "Δεν μπορεί ο αγρότης Έλληνας να συναγωνιστεί τον Ιταλό τον Γερμανό, όταν ο Ιταλός και ο Γερμανός έχουν αφορολόγητο πετρέλαιο ή μειωμένη τιμή στο πετρέλαιο, άρα ανεβαίνει το κόστος παραγωγής. Δεν μπορώ εγώ να συγκριθώ με αυτούς, όταν τα μεταφορικά μου είναι διπλάσια, όταν το κόστος παραγωγής μου είναι διπλάσιο. Δεν μπορείς να τους συναγωνιστείς. Άρα λοιπόν τι πρέπει να κάνεις; Να κατεβάσει το κόστος παραγωγής για να μπορείς να γίνεις ανταγωνιστικός, αλλά με αυξημένο πετρέλαιο και φυσικό αέριο, δεν μπορείς να κατεβάσεις. Να το λαθρεμπόριο, χτύπα το λαθρεμπόριο και δώσε δωρεάν πετρέλαιο στους αγρότες".

Ανέφερε επίσης ότι: "Ξέρετε ότι χθες παραλίγο να είχαμε μπλακ άουτ; Το είπε κανείς αυτό; Γιατί είχαμε πάνω από έξι ώρες κίνδυνο να έχουμε μπλακάουτ λόγω της υπερπαραγωγής ρεύματος από ΑΠΕ ότι δεν είχαμε αποθήκευση και τα δίκτυα δεν άντεξαν, είχαμε χαμηλή ζήτηση και δεν είχαμε αποθήκευση και θα κράσαρε το σύστημα. Καλές οι ανεμογεννήτριες, καλά και τα φωτοβολταϊκά τους. Σας λέω κινδύνευσε το σύστημα όλο κοκκίνισε, γιατί δεν μπορεί να τα απορροφήσει. Ακούστε, όταν δεν απορροφήσεις δεν μπορείς να αποθηκεύσεις, κινδυνεύοντας να διαλυθεί. Αυτά δεν τα λέει κανένας. Και όταν δίνεις 12 δισεκατομμύρια ευρώ σε ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά, ενώ μπορείς να τα δώσει στον πρωτογενή τομέα, στον ιδιωτικό υπάλληλο, στον συνταξιούχο να του δώσεις λεφτά να κινηθεί η αγορά, τότε κάτι κάνεις λάθος"

Για ενεργειακά ζητήματα δήλωσε: "Φυσικό αέριο, εξορύξεις, έχουμε λιγνίτες με ειδική μέθοδο απολιγνιτοποίησης. Όταν σήμερα η Γαλλία λέει ναι στα πυρηνικά εργοστάσια και σταματάει τα αιολικά πάρκα και τα φωτοβολταϊκά, γιατί να δώσω εγώ 10 δισεκατομμύρια ευρώ σε "φουρφούρια”, ο Χριστός, η Παναγία και όλοι οι Άγιοι μαζί. Δεν τα έχουν κάνει γιατί είναι μεγάλη μπίζνα. 10δισ. -12 δισ. οι Γερμανοί κονομάνε, εμείς αγοράζουμε. Κάποιοι Έλληνες πάροχοι εδώ πέρα πληρώνουν ΕΤΜΕΑΡ. Ξέρετε το ΕΤΜΕΑΡ που έχετε στη ΔΕΗ σας που είναι το 30 περίπου τοις εκατό του κόστους, όταν πληρώνετε 100 ευρώ ΔΕΗ δείτε το λογαριασμό σας. Τα 30 είναι ΕΤΜΕΑΡ. Ξέρει τι σημαίνει αυτό. Επιδοτήσεις στις ανεμογεννήτριες τα πληρώνει ο πολίτης, δεν τα πληρώνει ο επιχειρηματίας που επενδύει. Αυτά δεν τα ξέρει ο Έλληνας. Γι’ αυτό είναι η Ελληνική Λύση. Γι’ αυτό και χρειάζεται να δυναμώσει" σημείωσε.

"Και πρέπει στις 25 Ιουνίου να είναι η εθνική αντιπολίτευση. Γιατί έχουμε προτάσεις. Μπορούμε, έχω πει και επιμένω θα απολύσω όλες τις ανεξάρτητες αρχές. Θα μείνουν μόνο κατά το Σύνταγμα οι 5. Κερδίζω 1 δις και τα επανεπενδύω. Και απόδειξη ότι έχω δίκιο να θυμίσω χθες τι έγινε με το ΕΣΡ στη διακομματική. Ο κύριος αυτός ο πρόεδρος του ΕΣΡ, συμπαθής κατά τα άλλα, χθες αδειάστηκε, όχι μόνο από όλα τα κόμματα αλλά και από τον υπουργό Εσωτερικών που είναι αρμόδιος για τις εκλογές και του είπε ευθέως ότι οι αποφάσεις που παίρνεις είναι παράνομες" ανέφερε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

"Η Ελληνική Λύση είναι το μοναδικό ελληνικό πατριωτικό κόμμα εντός της Βουλής"

Δήλωσε ότι στη διακομματική θα στηρίξει ντιμπέιτ με τη συμμετοχή όλων και μιλώντας για αυτό που ήδη έγινε είπε: "Ήταν από τις λίγες φορές και το λέω εντίμως γιατί η ΕΡΤ με φιλοξενεί για να τα λέμε όλα, που είχα τη δυνατότητα να επικοινωνώ με τον κόσμο. Θέλω ως Κυριάκος Βελόπουλος να ενημερώσω τον ελληνικό λαό. Τι λέμε. Ποια η άποψή μας. Δεν είναι μόνο τα εθνικά θέματα που για μένα είναι σημαντικά. Είναι πάρα πολύ σημαντικά. Ακόμα ο Μπελέρης στην Αλβανία είναι φυλακισμένος κι εμείς ακόμα βέτο δεν θέσαμε. Αυτά είναι τα λάθη που κάνουμε. Και βέβαια με την Τουρκία, την οποία τη φοβάμαι πάρα πολύ γιατί τώρα τελευταία η Γερμανία και η Αμερική τους χαϊδεύει πάρα πολύ".

Στη συνέχεια ανέφερε: "Ο καθένας κάνει το καλύτερο που μπορεί για το κόμμα του, για την ομάδα του, για το κοινωνικό σύνολο. Δεν θα ασχοληθώ εγώ με το τι θα κάνει η Νέα Δημοκρατία, τι θα κάνουν τα υπόλοιπα κόμματα. Θεωρώ ότι η Ελληνική Λύση μέσα στα πέντε κοινοβουλευτικά κόμματα, είναι η πατριωτική φωνή. Είναι το μοναδικό ελληνικό πατριωτικό κόμμα εντός της Βουλής. Εμείς κάναμε μία έκκληση συστράτευσης και κάπου εδώ θα πω κάτι χαμογελώντας. Το πρόβλημα στην Ελλάδα ότι όλοι θέλουμε να γίνουμε στρατηγοί, όλοι θέλουμε να γίνουμε αρχηγοί. Και το χειρότερο από όλα. Όλοι θέλουν να γίνουν βουλευτές. Δεν γίνεται έτσι. Δεν βοηθάει την πατρίδα, θέλοντας και απαιτώντας εκλόγιμες θέσεις, σε ένα κόμμα το οποίο έδωσε εξετάσεις, μπήκε στη Βουλή με υψηλά ποσοστά και λες ότι εγώ για να έρθω να βοηθήσω θέλω να γίνω βουλευτής. Το σταματώ εδώ γιατί δυστυχώς από την επανάσταση του 21 και μετά αυτοί είναι οι Έλληνες. Όλοι είναι αρχηγοί, όλοι οι στρατηγοί" είπε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Ως προς το αν το Άγιον Όρος είχε εμπλοκή στις πρόσφατες εκλογές, τόνισε: "Δεν θέλω να το σχολιάσω το θέμα για έναν και μόνο λόγο για να μη θεωρηθεί ότι έχω υποκειμενικό όφελος στη δική μου αντικειμενική τοποθέτηση, θα πω όμως το εξής: Εγώ πηγαίνω στο Άγιο Όρος κάθε χρόνο 3 – 4 φορές. Δεν θα δείτε ποτέ εικόνα φωτογραφία δική μου να ανάβω κεριά, ούτε να προσκυνώ γονυκλισίες όπως έκανε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο φίλος μου εδώ στην Αθήνα, που είναι το Άξιον Εστί. Δεν το έκανα ποτέ μου. Δεν εργαλειοποιώ την πίστη μου. Αν κάποιοι το κάνουν είναι κατά παράβαση των κανόνων της Εκκλησίας. Δεν θα το έκανα ποτέ μου και δεν θα το κάνω ποτέ. Είμαι και ευεργέτης μονών. Έχω βοηθήσει και οικονομικά το κάνω, γιατί το πιστεύω, για κανένα λόγο. Πρώτη φορά το λέω δημοσίως αυτό, όχι γιατί θέλω να εκμεταλλευτώ το χριστεπώνυμο πλήθος. Το θεωρώ αδιανόητο και σταματώ εδώ γιατί επαναλαμβάνω η εργαλειοποίηση όποιας θρησκείας και ειδικά για το χριστιανισμό θα έλεγα, για μένα είναι κάτι το μεμπτό".

Συνέχισε λέγοντας πως έκανε προσκλητήριο: "Σε όλα τα κόμματα που θεωρούνται και αυτοπροσδιορίζονται πατριωτικά. Είμαστε το μόνο κόμμα που έχει κυβερνητική προσέγγιση και πρόγραμμα πατριωτικό εντός ελληνικού Κοινοβουλίου, Εθνικό Λαϊκό Κοινωνικό Κόμμα είμαστε. Όποιοι συμφωνούν μαζί μας ας έρθουν να στρατευτούν, όχι να γίνουν στρατηγοί".

Ως προς τον κ. Τσίπρα είπε: "Θα σας απαντήσω υποκειμενικά πάντοτε. Αυτός που υπογράφει να δοθεί το όνομα Μακεδονία στους Σκοπιανούς δεν είναι πατριώτης. Για μένα είναι άποψή μου προσωπική. Μπορεί να κάνω λάθος eγώ και αυτός που εφαρμόζει την προηγούμενη συμφωνία δεν μπορεί να λέγεται πατριώτης".

Και ακολούθως για τον κ. Μητσοτάκη: "Αυτός που επιτρέπει στον πρόεδρο της Αλβανίας να βάζει φυλακή έναν Δήμαρχο Βορειοηπειρώτη από την Χειμάρρα και δεν αντιδρά με βέτο, δεν είναι πατριώτης. Κατά την άποψή μου αυτή είναι άποψή μου. Μπορεί να κάνω λάθος. Πατριωτισμός, Είναι υποκειμενικό γνώρισμα στον καθένα μας, αλλά τον έχουν αυξημένο άλλοι τονισμένο. Τι να κάνουμε. Αυτός που μιλάει για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο δεν μπορεί κατά την άποψή μου να λέγεται πατριώτης. Δεν συνεκμεταλλεύεσαι τον πλούτο των Ελλήνων με κανέναν άλλον. Μόνο με τους Έλληνες. Για τους Έλληνες".

Για την Τουρκία και τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ: "Και σε αυτές τις συσκέψεις τον συναντάς τον Ερντογάν αφού είσαι στο ΝΑΤΟ συναντιέσαι μαζί σου αλλά μέχρι εκεί. Δεν συζητάς. Εδώ ο πρωθυπουργός πήγε στην Κωνσταντινούπολη πριν 5 χρόνια και δεν μας είπε τι συζήτησε. Επέμενα ξανφώναξα. Ο Ερντογάν είχε πει πάνω από πέντε φορές ότι όσα συμφωνήσαμε μπορεί να τα εφαρμόσει ο Έλληνας πρωθυπουργός. Δεν μας είπε λοιπόν τι συμφώνησε. Θεωρείται και μυστική διπλωματία. Έτσι τουλάχιστον το βλέπω εγώ. Άρα δεν μπορώ να ξέρω και να έχω άποψη. Αλλά η Ελλάδα έχει ένα ζήτημα με την Τουρκία. Τίποτα άλλο. Ένα μόνο ένα. Όχι θαλάσσιες ζώνες, ΑΟΖ που δεν ανακηρύσσει η Ελλάδα που είναι μονομερές της δικαίωμα".

Συνέχισε λέγοντας: "Νοτίως του Καστελόριζου που κάναμε μειωμένη επήρεια, που έχουμε το μεγαλύτερο κοίτασμα 500 δισεκατομμύρια ευρώ σε ιδρυτές και φυσικό αέριο. Το λέω εγώ, υπάρχουν τα στοιχεία τα κατατέθηκε στη Βουλή, που είναι ελληνικά λεφτά 500 δις να χορτάσουν ο μισθωτός, ο δημόσιος υπάλληλος, να πάρουν λεφτά να κινηθούν. Και να δίνουν 700 ευρώ στο νοίκι 600 και να μην μπορούν να ταΐσουν τα παιδιά τους. Πώς θα κάνουν παιδιά αυτοί οι άνθρωποι. Πεθαίνουμε δημογραφικά. Διάβαζα στην Κύπρο σε 4 σχολεία της Κύπρου δεν υπάρχουν Ελληνόπουλα – Κυπριόπουλα. Στην Ελλάδα Θα συμβεί το ίδιο. Άκουγα τον κ. Ανδρουλάκη να λέει, χρειαζόμαστε να έρθουν μετανάστες να δουλέψουν στην Ελλάδα, να στείλει το παιδί το δικό του, αν έχει, να δουλέψει με 20 ευρώ στα χωράφια, το στέλνει; Δεν το στέλνει. Δεν θέλει να μείνει στα μπουντρούμια όπως μένουν οι Πακιστανοί που είναι άθλιο και αυτό, να μένουν εκεί τα παιδιά του. Δεν το κάνει αυτό. Αλλά τι θέλει να φέρει Πακιστανούς λέει και Μπαγκλαντεσιανούς να δουλέψουν με 20 – 25 ευρώ και αυτό είναι άθλιο. Θα δώσει το κράτος 50 ευρώ μεροκάματο, 25 ο ιδιώτης, 75 για να δουλέψει τα παιδιά μας. Απλά είναι και ασφαλιστική εισφορά το κράτος. Ο πρωτογενής τομέας χρειάζεται στήριξη. Το στηρίζεις εσύ για να παράγεις πλούτο. Ο αγρότης λοιπόν που έχει υψηλό κόστος παραγωγής το κράτος πρέπει να τον υποβοηθήσει ή με το χαμηλό πετρέλαιο ή με τη βοήθεια στα μεροκάματα".

 Τέλος ανέφερε ότι: "Αν θέλουν να λύσουμε ένα πρόβλημα να στείλουμε το Λιμενικό κάτω από το Λακωνικό κόλπο και να μαζέψουμε 5 δισεκατομμύρια ευρώ που είναι ή το λαθρεμπόριο πετρελαίου, ο ΦΠΑ και ειδικός φόρος φεύγουν από εκεί και να τα δώσουμε στους Έλληνες. Εύκολο είναι. Αντιτορπιλικά κλείνεις το Λακωνικό κόλπο. Δεν μπουκάρει κανένας, το πετρέλαιο νόμιμο και έτσι κερδίζει λεφτά το κράτος. Θα το κάνουν όμως; Δεν θα το κάνουν γιατί δεν μπορούν να πάνε στα κανάλια των ανθρώπων αυτών που έχουν αυτοί τα δεξαμενόπλοια και είναι συγκεκριμένοι άνθρωποι και οι άνθρωποι επιχειρηματίες είναι τη δουλειά τους κάνουν έτσι κι αλλιώς όλοι οι εφοπλιστές, αλλά και στην αρχαιότητα οι Έλληνες της επανάστασης πειρατές ήταν, αλλά που το κράτος 5 δις τον χρόνο να τα πάρουν οι Έλληνες, λεφτά, υπάρχουν λύσεις". 

Πηγή thetoc.gr

 


Σχόλια