Ράδιο Βήτα Chatbox

Ανδρουλάκης στον Alpha: «To ΠΑΣΟΚ δεν θα συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ»

Τους λόγους για τους οποίους δεν μπορεί να υπάρξει συνεργασία ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε σε συνέντευξή του στον Alpha ο πρόεδρός του Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι δεν θέλει να γίνει δεκανίκι κανενός εξαπολύοντας πυρά τόσο κατά του Αλέξη Τσίπρα όσο και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Ο κ. Τσίπρας έχει πει: Κυβέρνηση με ψήφο ανοχής, μετά πρότεινε με Βαρουφάκη, τώρα λέει κάτι καινούργιο. Η θέση μου είναι ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ την Κυριακή το βράδυ οδηγεί σε μια κυβέρνηση σταθερή», είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Για το επίμαχο θέμα, λέω να γίνει εκ νέου εξεταστική επιτροπή χωρίς καταχρηστική χρήση του απορρήτου, και με 40 μάρτυρες αντί για τρεις που έφερε η κυβέρνηση της ΝΔ» συμπλήρωσε.

Εξήγησε πως επιμένει στην πρότασή του για Εξεταστική: «Το αποτέλεσμα της Εξεταστικής θα οδηγήσει σε Προανακριτική» τόνισε.

Μάλιστα ο κ. Ανδρουλάκης εξαπέλυσε επίθεση κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτά που λέει ο κ. Τσίπρας είναι όπλο για τον Μητσοτάκη. Όταν μιλά για κυβερνήσεις που δεν είναι σταθερές και βάζει μόνο ένα ζήτημα, τότε γίνεται χορηγός του κ. Μητσοτάκη« σημείωσε.

Εξήγησε δε ότι ο κ. Τσίπρας είναι χορηγός του κ. Μητσοτάκη φέρνοντας τρία παραδείγματα: Τις «Πρέσπες του Αιγαίου», την στάση του ΣΥΡΙΖΑ τον φράχτη του Έβρου και τις «Δήμητρες» Βαρουφάκη, σημειώνοντας : «Δεν έμαθαν τίποτα από το 2015;».

Ουσιαστικά η συνέντευξη του κ. Ανδρουλάκη στον Αντώνη Σρόιτερ κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος με τη την ομιλία του σε προεκλογική συγκέντρωση στο συνεδριακό κέντρο Ιωάννης Βελλίδης της ΔΕΘ.

«Τις τελευταίες ώρες κοντεύω να σκάσω από τη στεναχώρια μου μετά τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη ότι δεν έχει να πει τίποτα με το ΠΑΣΟΚ.

Κύριε Μητσοτάκη εγώ και όλοι μαζί όλοι οι δημοκράτες προοδευτικοί πολίτες δεν έχουμε να πούμε τίποτα μαζί σας», είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Τι έχουμε να πούμε με τον πρωταθλητή των απευθείας αναθέσεων, τον πρωταθλητή των μετακλητών, τον πρωταθλητή της εκτεταμένης διαφθοράς, τι έχουμε να πούμε με τον πρωταθλητή των ανισοτήτων, τον πρωταθλητή του αφελληνισμού της Ελληνικής οικονομίας", αναρωτήθηκε και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνει δεκανίκι κανενός.

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως η κυβέρνηση του, την περίοδο 2015-2019 είναι «το μόνο σωσίβιο του κ. Μητσοτάκη».

«Από την άλλη ο κ.Τσίπρας δεν μπορεί να αρθρώσει τη λέξη ΠΑΣΟΚ και μας κάνει μαθήματα Ιστορίας», σημείωσε.

Παράλληλα αναφέρθηκε στον Ανδρέα Παπανδρέου και απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα παρατήρησε ότι «δεν μπορεί να είναι εκμεταλλεύσιμο προϊόν από αυτούς που που μιλούν για δήθεν θεωρίες περί Πρεσπών του Αιγαίου. Δεν πάνε μαζί ο Ανδρέας Παπανδρέου και το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ με τις Πρέσπες του Αιγαίου. Δεν πάει ο Ανδρέας Παπανδρέου και του πατριωτικό λαογέννητο κίνημα με τις επικίνδυνες θεωρίες ότι στη θάλασσα δεν υπάρχουν σύνορα. Αφήστε λοιπόν ήσυχο στην ιστορία τον ιδρυτή μας τον ιστορικό ηγέτη, Ανδρέα Παπανδρέου. Δεν έχει σχέση ο πολιτικός αυτός γίγαντας με τους επικίνδυνους τυχοδιωκτισμούς σας».

Τι είπε για την Τουρκία

«Αν σε κάτι συμφωνούν Ερντογάν και Κιλιτσντάρογλου είναι στη συνεχή αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.Η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση, δυστυχώς, διαχειρίζονται με όρους επικοινωνίας τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής», είπε ο κ. Ανδρουλάκης. 

Πηγή cnn.gr

 


Σχόλια