Ράδιο Βήτα Chatbox

Τσίπρας για υποκλοπές: «Ο κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε για πρώτη φορά δημόσια ότι υπάρχει σκάνδαλο»

Συνέχεια στη χθεσινή παραδοχή Μητσοτάκη, στο πλαίσιο του debate, ότι η υπόθεση των υποκλοπών είναι «σκάνδαλο» δίνει ο Αλέξης Τσίπρας, με έκτακτης δήλωση στις τηλεοπτικές κάμερες έξω από τα γραφεία της Κουμουνδούρου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέτει μια σειρά από ερωτήματα που προκύπτουν μετά την παραδοχή αυτή, αλλά και τη δήλωση πως δεν υπήρξε κανένας εθνικός λόγος παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, όπως γιατί ο πρωθυπουργός επικαλέστηκε το εθνικό απόρρητο στην Εξεταστική, γιατί η εισαγγελέας της ΕΥΠ κ. Βλάχου παραμένει στη θέση της, αλλά και γιατί 9 μήνες μετά δεν έχει αποδοθεί καμία κατηγορία σε κανέναν από την Δικαιοσύνη.

Επιπλέον, σημειώνει ότι είναι «εύλογη» η αναφορά Ανδρουλάκη πως οι υπαίτιοι του παρακράτους πρέπει να λογοδοτήσουν, σημειώνοντας ότι αυτό μπορεί να γίνει πράξη μόνο με προοδευτική κυβέρνηση, επομένως στις 22 Μαΐου όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν.

Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ:

«Χθες προέκυψε μία σπάνια είδηση. Για πρώτη φορά δημόσια ο κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε ότι υπάρχει σκάνδαλο υποκλοπών και ότι δεν υπήρξε κανένας εθνικός λόγος για τις παρακολουθήσεις.

Αν όμως δεν υπήρξε κανένας εθνικός λόγος για τις παρακολουθήσεις, πώς ο ίδιος επικαλέστηκε εθνικό απόρρητο προκειμένου να συγκαλύψει την αλήθεια στην εξεταστική επιτροπή; Και γιατί η κ. Βλάχου που χωρίς κανέναν εθνικό λόγο παρανόμως υπεγράφη εισαγγελέας της ΕΥΠ τις παράνομες αυτές τις παρακολουθήσεις γιατί παραμένει ακόμα στη θέση της; Και γιατί 9 μήνες μετά η δικαιοσύνη δεν έχει αποδώσει καμία ευθύνη καμία κατηγορία σε κανέναν;

Η αναφορά του κ. Ανδρουλάκη για την ανάγκη οι υπαίτιοι αυτού του παρακράτους να λογοδοτήσουν είναι εύλογη, μόνο που είναι εξίσου εύλογο ότι με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν πρόκειται ποτέ αυτό να γίνει πράξη. Μόνο με προοδευτική κυβέρνηση μπορεί να γίνει αυτό πράξη. Στις 22 του Μάη ας αναλάβουμε λοιπόν όλοι μας τις ευθύνες που μας αναλογούν». 

Πηγή topontiki


Σχόλια