Ράδιο Βήτα Chatbox

Κ. Μητσοτάκης για κόμμα Κασιδιάρη: «Ανάχωμα δημοκρατίας» – Τσίπρας και Βαρουφάκης να ζητήσουν συγγνώμη

Δικαιωμένος και υπερήφανος που «η παράταξη της Ν.Δ. ήταν αυτή που πρωτοστάτησε και κέρδισε τη μάχη απέναντι στο νεοναζιστικό μόρφωμα» δήλωσε ο πρωθυπουργός από τη Νίκαια, την επομένη της απόφασης του Αρείου Πάγου για τον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη από τις εκλογές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε παράλληλα νέα βέλη κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του ΜέΡΑ25 για την στάση τους, χαρακτηρίζοντας τον Αλέξη Τσίπρα και τον Γιάνη Βαρουφάκη «δύο θλιβερές εξαιρέσεις». Όπως είπε οι κ. Τσίπρας και Βαρουφάκης «σήμερα πρέπει να λογοδοτήσουν και αν μη τι άλλο να ζητήσουν συγγνώμη από όλους τους δημοκρατικούς πολίτες και να αναγνωρίσουν το λάθος τους».

«Ας σταματήσουν να ψαρεύουν από τα θολά νερά της οργής της διαμαρτυρίας και του θυμού τα νερά που τους έφεραν κάποτε – την άκρα αριστερά μαζί την άκρα δεξιά – ενωμένες στις πλατείες του θυμού και του αντιμνημονιακού αγώνα» δήλωσε.

«Αναρωτιέμαι πώς αισθάνονται σήμερα αυτοί οι οποίοι ήταν απόντες από αυτή τη μάχη την οποία έπρεπε να τη δώσουμε όλοι μαζί; Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε ποτέ τη νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή, πάνω στην οποία πάτησε η επιχειρηματολογία του Τμήματος του Αρείου Πάγου. Αρνήθηκε να καταθέσει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο υποστηρίζοντας το αυτονόητο, ότι ουσιαστικά πίσω από το κόμμα το οποίο διεκδικούσε την κάθοδο στις εκλογές κρύβεται μία εγκληματική οργάνωση που έχει καταδικαστεί για τη χρήση εγκληματικής βίας. Είχε τη δυνατότητα, διότι έγινε μία τελευταία μεγάλη προσπάθεια να καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ υπόμνημα μαζί με τη Νέα Δημοκρατία και μαζί με το ΠΑΣΟΚ» παρατήρησε κλιμακώνοντας την κριτική του προς την Κουμουνδούρου.

«Σκεφτείτε πόσο ισχυρή θα ήταν η θέση μας αν τα τρία μεγάλα κόμματα προσέρχονταν μαζί στο δικαστήριο και ισχυρίζονταν το αυτονόητο. Και όμως, επέλεξε ο δήθεν προοδευτικός και αριστερός ΣΥΡΙΖΑ να είναι απέναντι από αυτό το μέτωπο κοινής λογικής και Δημοκρατίας, το οποίο ορθώσαμε εμείς. Μαζί με τον κ. Βαρουφάκη, ο οποίος κ. Βαρουφάκης μάς είπε: “δεν πρέπει να αποκλειστεί το κόμμα του Κασιδιάρη από τη Βουλή”» συνέχισε ο πρωθυπουργός.

«Κάναμε το καθήκον μας απέναντι στη Δημοκρατία»

Τόνισε ακόμη πως «η ρύθμιση που ψηφίσαμε δοκιμάστηκε στην πράξη και είχε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα». «Υψώσαμε ένα ανάχωμα δημοκρατίας» υπογράμμισε. «Εμείς, λοιπόν, και το λέω αυτό εδώ από τη Νίκαια -και καταλαβαίνετε το πόσο φορτισμένος είναι αυτός ο τόπος στη μάχη την οποία έχουμε δώσει απέναντι στο ναζισμό-, κάναμε το καθήκον μας απέναντι στη Δημοκρατία. Ας αναλογιστούν αυτοί που ήταν απόντες από αυτή τη μάχη, ποιες είναι οι πραγματικές τους ευθύνες» πρόσθεσε.

«Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν αρέσουν οι δημοσκοπήσεις – Ας δουν τις συγκεντρώσεις μας και ας κάνουν τη σύγκριση»

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε επίσης τη βεβαιότητα ότι «τα αποτελέσματα των εκλογών θα εκπλήξουν πολλούς». «Όλοι αυτοί οι οποίοι από τώρα καλλιεργούν διάφορα σενάρια, τώρα δεν τους αρέσουν, λέει, οι μετρήσεις. Ακούω η τελευταία θεωρία του ΣΥΡΙΖΑ είναι λέει, δεν τους αρέσουν οι μετρήσεις, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα επειδή -λέει- οι πολίτες δεν τολμούν να απαντούν στους δημοσκόπους. Τους λέμε δεν χρειάζεται καμία μέτρηση. Ελάτε να δείτε πόσο κόσμο μαζεύουμε εμείς στις συγκεντρώσεις μας και πόσο κόσμο μαζεύει ο ΣΥΡΙΖΑ για να κάνετε την πραγματική μέτρηση του τι συμβαίνει στην κοινωνία» τόνισε.

Είπε ακόμη πως «το ταμείο θα το κάνουμε το βράδυ της 21ης Μαΐου» και δήλωσε «απολύτως σίγουρος, ότι εκείνο το βράδυ θα ξέρουμε, ασχέτως της ‘νάρκης’ της απλής αναλογικής, το βράδυ της 21ης Μαΐου -και ασχέτως του τι θα γίνει μετά- θα γνωρίζουμε ποιος θα κυβερνήσει την Ελλάδα την επόμενη τετραετία». «Και αυτή θα είναι η Νέα Δημοκρατία, η μεγάλη μας παράταξη», επεσήμανε.

Πηγή naftemporiki

 



Σχόλια