Ράδιο Βήτα

Τούρκοι ψαράδες έφτασαν μέχρι τα Κύθηρα και σήκωσαν σημαία

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αλιευτικού Συλλόγου στα Κύθηρα, τουρκικά αλιευτικά σκάφη έφτασαν στα ανοικτά του νησιού και σήκωσαν τη σημαία της Τουρκίας.

Λίγο πριν από τις εκλογές στην Τουρκία, αλλά και στην Ελλάδα, φαίνεται πως οι προκλήσεις δεν σταματούν από την Άγκυρα. Όπως κατήγγειλε στον τηλεοπτικό σταθμό Open ο Γιώργος Κοντολέων, πρόεδρος Αλιευτικού Συλλόγου Κυθήρων, τουρκικά αλιευτικά σκάφη έφτασαν στα ανοικτά του νησιού και σήκωσαν τη σημαία της Τουρκίας.

Όπως είπε ο κ. Κοντολέων, έχει στην κατοχή του φωτογραφίες από το συμβάν το οποίο έγινε πριν από περίπου δέκα ημέρες.

«Τα τουρκικά αλιεύτηκα περνάνε πολύ κοντά στη στεριά. Εάν εμείς περνούσαμε τόσο κοντά στην Τουρκία σίγουρα θα μας είχαν βυθίσει… Και δεν θα πηγαίναμε και εκεί. Πάντα υπάρχει ένας φόβος, γιατί περνάνε;», είπε χαρακτηριστικά ενώ ανέφερε πως οι Τούρκοι ρίχνουν ακόμα και δίχτυα εκεί.

Μιλώντας επίσης στην ίδια εκπομπή του Open o υποναύαρχος ε.α., Ν. Σπανός, υποστήριξε πως «Εάν ψαρεύουν σε ελληνικά χωρικά ύδατα θα έπρεπε να συλληφθούν». Πάντως, δεν υπήρξε πληροφορία αν τα αλιευτικά από την Τουρκία ελέγχθηκαν ή εκδιώχθηκαν από σκάφη του Λιμενικού Σώματος.

Πηγή newsbomb

Σχόλια