Ράδιο Βήτα

Φρέντι Μπελέρης: Στο νοσοκομείο των φυλακών Τιράνων με καρδιακό πρόβλημα

Στο νοσοκομείο των φυλακών Τιράνων μεταφέρθηκε ο Φρέντι Μπελέρης επειδή, κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες, παρουσίασε αδιαθεσία λόγω καρδιακών προβλημάτων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του TiranaNews.gr, η μάχη για να κερδίσει την ελευθερία του συνεχίζεται.

Ο Φρέντι Μπελέρης ανακηρύχθηκε νικητής από τη CEC ως δήμαρχος της Χειμάρρας, μετά τον διορισμό του από τον συνασπισμό Μπερίσα – Μέτα, αλλά το γεγονός πως βρίσκεται στη φυλακή και η αδυναμία να ορκιστεί μπορεί να είναι λόγος για να χάσει τελικά την εντολή.

Η ορκωμοσία απαιτεί την προσωπική παρουσία του δημάρχου στο δημοτικό συμβούλιο εντός τριών μηνών από την παραλαβή του χρίσματος από την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή.   

Δικαστικές πηγές από το εφετείο Τιράνων αναφέρουν ότι ο Φρέντι Μπελέρης προσέφυγε προς το Γενικό Εφετείο Τιράνων ζητώντας να κριθεί παράνομη η σύλληψη και η προφυλάκισή του. Το Γενικό Εφετείο Τιράνων επικαλέστηκε λόγους αναρμοδιότητας για την εκδίκαση της υπόθεσης και παρέπεμψε στο Ειδικό Δικαστήριο, το οποίο διαχειρίζεται τον φάκελο με τις κατηγορίες εναντίον του.

Σήμερα, επίσης, όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πηγές, ο Φρέντι Μπελέρης ζήτησε από το Εφετείο του Ειδικού Δικαστηρίου την απόρριψη της απόφασης του Πρωτοδικείου του Ειδικού Δικαστηρίου και την αποφυλάκισή του. Κατά τις ίδιες πληροφορίες η δίκη αποφασίστηκε για σήμερα, αλλά δεν πραγματοποιήθηκε διότι οι συνήγοροι των Μπελέρη και Κοκαβέση δεν παρέστησαν στη συνεδρίαση. 

Πηγή kathimerini

 

 

Σχόλια