Ράδιο Βήτα Chatbox

Δολοφονία Καραϊβάζ: «Έρχονται νέες συλλήψεις – Είμαστε κοντά στον ηθικό αυτουργό»

Θέμα χρόνου είναι να συλληφθούν όλοι όσοι είχαν συμμετοχή στην δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, σύμφωνα με τον Στράτο Μαυροειδάκο, γενικό γραμματέα του Σωματείου Ειδικών Φρουρών.

«Το μεγάλο στοίχημα για την Ελληνική Αστυνομία και για τους αξιωματικούς που χειρίζονται αυτή την υπόθεση είναι και πιστεύω ότι θα γίνει, δηλαδή είμαστε πολύ κοντά, να βρεθεί ο ηθικός αυτουργός, αυτός που λένε “στην πιάτσα” έβαλε τα λεφτά στο τραπέζι για ένα συμβόλαιο θανάτου, για έναν από τους ικανότερους αστυνομικούς συντάκτες της ελληνικής επικράτειας» ανέφερε ο κ. Μαυροειδάκος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα. Όπως, είπε ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν αυτός που έβαλε τη φωνή του συνδικαλισμού στα υπουργικά γραφεία και αυτός που τους βοηθούσε.

«Νομίζω ότι θα ακολουθήσουν και κάποιες άλλες συλλήψεις. Και για να κλείσει αυτή η υπόθεση και για να ησυχάσει και η ψυχή του Γιώργου. Δεν θα τον φέρει πίσω κανένας, αλλά νομίζω ότι θα δικαιωθεί η μνήμη του, να συλληφθούν όλοι όσοι είχαν συμμετοχή σε αυτή την αποτρόπαια πράξη. Νομίζω ότι είναι θέμα χρόνου» συμπλήρωσε.

«Φαίνεται ότι είναι από άνθρωπο του κοινού ποινικού δικαίου της νύχτας, συμμορίες που λυμαίνονται τη νύχτα τα τελευταία χρόνια και αλληλοσκοτώνονται μεταξύ τους. Νομίζω ότι κάποιο ρεπορτάζ του ή κάπου μεταξύ των ομάδων που σκοτωνόντουσαν, κάποια επαφή που μπορούσε να είχε ο Γιώργος και να γνώριζε κάποια πράγματα, τον έφερε σε αυτό το σημείο, γιατί κάποιοι δεν ήθελαν να ακουστούν ή να υπάρχουν στα χέρια του Γιώργου κάποιες αποδείξεις που να τους ενοχοποιούν. Και από τις νόμιμες επισυνδέσεις που έγιναν, φαινόταν ότι μπορεί να φοβόντουσαν, που να μην ίσχυε κιόλας, ότι ο Καραϊβάζ είχε μιλήσει σε κάποιους αξιωματικούς της αστυνομίας για κάτι πράγματα που γνώριζε. Μπορεί και αυτό να τους φόβισε σε κάτι» συμπλήρωσε ο κ. Μαυροειδάκος.

Όσον αφορά το γεγονός ότι οι πρώτες συλλήψεις ανακοινώθηκαν μετά την συμπλήρωση δύο ετών από την δολοφονία του δημοσιογράφου, ο κ. Μαυροειδάκος σημείωσε ότι το διάστημα αυτό η αστυνομία είχε λοιδορηθεί από μερίδα του Τύπου και από πολιτικά κόμματα, θεωρώντας ότι οι αρμόδιες αρχές δεν είχαν βρει κάτι. «Πρέπει όμως να πω ότι γινόταν μια εμπεριστατωμένη έρευνα, πάνω από 350 βίντεο να αναλυθούν και το κυριότερο, οι δύο ήδη συλληφθέντες για να οδηγηθούν με μια δικογραφία δεμένη και όχι με ενδείξεις αλλά με αποδείξεις ενώπιον του εισαγγελέα θέλει δουλειά» τόνισε ο κ. Μαυροειδάκος.

Ο πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, μίλησε στην εκπομπή “Ανοιχτή Επικοινωνία” του OPEN για τις ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ. «Εγώ θεωρώ ότι θα φτάσουμε και στον ηθικό αυτουργό ή στους ηθικούς αυτουργούς εάν είναι πάνω από ένας» είπε, ενώ όταν ρωτήθηκε για τον εκτελεστή, εκτίμησε πως πιθανότατα ο άνθρωπος που πυροβόλησε είναι ένας από τους δύο συλληφθέντες, καθώς ο σωματότυπός του ταιριάζει με αυτόν που καταγράφεται σε βίντεο.

«Όχι μόνο θα βρεθούν οι ηθικοί αυτουργοί, αλλά θα εξιχνιαστούν και άλλες περιπτώσεις ανθρώπων που έφυγαν από τη ζωή με συμβόλαια θανάτου. Θα ανοίξει η έρευνα για αυτό που λέγεται οργανωμένο έγκλημα και θα δείξει ανθρώπους που εμπλέκονται» σημείωσε ο κ. Καλλιακμάνης. 

Πηγή enikos

Σχόλια