Ράδιο Βήτα Chatbox

Ερντογάν: Ανακαλύφθηκε μεγάλο κοίτασμα πετρελαίου στην νοτιοανατολική Τουρκία

Tην ανακάλυψη μεγάλου κοιτάσματος πετρελαίου στη νοτιοανατολική Τουρκία, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το κοίτασμα ανακαλύφθηκε σε βάθος 2.700 μέτρων και δυνητικά θα μπορούσε να προσφέρει 100.000 βαρέλια την ημέρα, καλύπτοντας το 10% των εγχώριων αναγκών σύμφωνα με τον Ερντογάν.

To κοίτασμα βρίσκεται στο όρος Γκαμπάρ, κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με το Ιράκ, όπου κατά το παρελθόν έχουν σημειωθεί μερικές σκληρές συγκρούσεις με τους αντάρτες του PKK.

Μιλώντας στο Ικόνιο, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία θα θάψει τους «τρομοκράτες του ΡΚΚ» στις πετρελαιοπηγές του Γκαμπάρ, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Πρόσθεσε ότι στην πετρελαιοπηγή δόθηκε το όνομα του Αϊμπουκέ Γιαλτσίν, του δασκάλου που σκοτώθηκε από πυρά του ΡΚΚ.

«Τόσα χρόνια αναρωτιόμασταν πώς είναι δυνατόν δίπλα στο Ιράκ να υπάρχουν πλούσιες πετρελαιοπηγές και να μην υπάρχουν στην Τουρκία», σχολίασε, και κατηγόρησε για άλλη μια φορά τη Δύση ότι «δεν επέτρεψε στη χώρα του να προοδεύσει». 

Τέλος, κατηγόρησε επίσης τον πολιτικό του αντίπαλό Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ότι υπόσχεται 300 εκατομμύρια δολάρια από τους «τοκογλύφους του Λονδίνου», ενώ ο ίδιος και η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται τον πλούτο της χώρας. 

Πηγή kathimerini

 

 

Σχόλια