Ράδιο Βήτα

Ανδρουλάκης: Τι θα πει στην ΚΕ του ΠαΣοΚ

Η πρώτη μετεκλογική συνεδρίαση των οργάνων του ΠαΣοΚ αναμένεται να γίνει μέσα σε κλίμα σχεδόν πανηγυρικό. Το διψήφιο ποσοστό, που θα σηματοδοτούσε την επαναφορά της παράταξης στο «πολιτικό παιχνίδι», επετεύχθη. Και το 11,46% συνοδεύτηκε και από μια θεαματική κατάρρευση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ. Το σκηνικό προς τις δεύτερες κάλπες έχει αλλάξει εντελώς.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα απευθυνθεί σε ένα ακροατήριο (στους εκλεγμένους και υποψήφιους βουλευτές, τα μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και τους γραμματείς των νομαρχιακών επιτροπών και των τομέων του κόμματος) το οποίο θέλει, εδώ και τώρα, την πλήρη ανατροπή του συσχετισμού δύναμης με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι στόχοι Ανδρουλάκη

Ο κ. Ανδρουλάκης έχει στόχο το ΠαΣοΚ να πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Όταν οι επιτελείς του καλούνται να διατυπώσουν το νέο εκλογικό στόχο του κόμματος, απαντούν πώς «δεν υπάρχει ταβάνι».

Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ κοιτά προς τον στόχο του δεύτερου κόμματος. Είναι, όμως, προσεκτικός στις διατυπώσεις του «Στρατηγική του ΠΑΣΟΚ για τις 26 Ιουνίου είναι να εκφράσει πλειοψηφικά τον προοδευτικό κόσμο της χώρας. Και του κέντρου και της κεντροαριστεράς– και αυτών που λένε ότι «δεν πάει άλλο» η κατάσταση με τη Νέα Δημοκρατία και εκείνων που δεν νιώθουν ασφάλεια με την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς έχουμε χρέος, μέσα από το πρόγραμμά μας, τις θέσεις μας και το πολιτικό μας ήθος να έρθουν κοντά μας και να κάνουμε μία πραγματικά γενναία, νέα αρχή».

Αυτή είναι η στρατηγική την οποία θα κληθούν να υπηρετήσουν τα στελέχη του ΠαΣοΚ στην πορεία προς τις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Να πείσουν όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο ότι το ΠαΣοΚ μπορεί να αποτελέσει μια αξιόπιστη αντιπολίτευση και παράλληλα μια αξιόπιστη προοδευτική εναλλακτική κυβερνητική λύση απέναντι στη ΝΔ. Ο κ. Ανδρουλάκης, έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι «δεν υπάρχει ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία».

Τα όπλα προς τις κάλπες

Ένα από τα όπλα που εκτιμάται ότι θα έχει ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ, στην πορεία προς τις κάλπες είναι το ισχυρό μήνυμα ανανέωσης που στέλνει η εικόνα της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Οι περισσότεροι από τους 41 εκλεγμένους βουλευτές, είναι νέα πρόσωπα, νέας ηλικίας, ανάμεσα στα 30 και τα 40. Από τους 11, οι δέκα είναι γυναίκες.

Την ίδια ώρα η Χαριλάου Τρικούπη προσπαθεί να κρατήσει χαμηλά τους τόνους της κόντρας που ξέσπασε μετά την απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη να κρατήσει την έδρα της Θεσσαλονίκης. Ο Χάρης Καστανίδης αντέδρασε έντονα. «Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ με ενημέρωσε για την απόφασή του να καταλάβει ο ίδιος την έδρα της παράταξης στην Α’ Θεσσαλονίκης, την ίδια ακριβώς ώρα που ενημέρωνε επισήμως και τον Τύπο» χαρακτηρίζοντας τη διαδικασία ως «προσβολή».

Το ΠαΣοΚ, όπως έγραψε το «Βήμα», μετέδιδε, μόλις έκανε γνωστή την απόφαση του κ. Ανδρουλάκη ότι «το γεγονός ότι κράτησε την έδρα της Θεσσαλονίκης, δεν σημαίνει ότι θα την κρατήσει και μετά τις επόμενες εκλογές». 

Πηγή tovima

Σχόλια