Ράδιο Βήτα

«Θύελλα» στο ΠΑΣΟΚ μετά την απόφαση Ανδρουλάκη για έξωση Καστανίδη από τη Βουλή

«Θύελλα» αναμένεται να ξεσπάσει εντός των επομένων ωρών στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, μετά την απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη να να εκπροσωπήσει ως βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης το κόμμα του και τη χώρα στη Βουλή που προέκυψε από τις εκλογές της 21ης Μαΐου, αφήνοντας εκτός Βουλής το ιστορικό στέλεχος της παράταξης Χάρη Καστανίδη, ο οποίος σήκωσε με το κύρος της νομικής και πολιτικής του ιδιότητας το βάρος σημαντικών υποθέσεων σχετικά με ζητήματα κράτους δικαίου και ειδικά το σκάνδαλο των υποκλοπών και αντιτάχθηκε παράλληλα σθεναρά στα σενάρια συγκυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο κ. Καστανίδης αναμένεται το πρωί του Σαββάτου να τοποθετηθεί με εκτενή δήλωσή του στα ΜΜΕ επί του ζητήματος. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι κατά τις ίδιες πληροφορίες το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Καστανίδης, δέχθηκε το τηλεφώνημα λίγα λεπτά πριν την ανακοίνωση του Νίκου Ανδρουλάκη ότι θα κρατήσει την έδρα της Α΄Θεσσαλονίκης.

Πάντως, αργά το βράδυ της Παρασκευής ο σάλος που προκάλεσε η απόφαση Ανδρουλάκη σε συνδυασμό με τις πληροφορίες ότι τις επόμενες ώρες αναμένεται σχόλιο από τον Χάρη Καστανίδη κινητοποίησαν το ηγετικό επιτελείο του ΠΑΣΟΚ που με διαρροές επεσήμανε ότι η έδρα θα του δοθεί στις επερχόμενες εκλογές ενώ ξεκαθάριζε ότι δεν υφίσταται προσωπικό ζήτημα με τον Χάρη Καστανίδη. Σύμφωνα με ενημέρωση από τη Χαριλάου Τρικούπη, ο Νίκος Ανδρουλάκης επέλεξε την έδρα της Α΄Θεσσαλονίκης για να ενισχύσει με την παρουσία του την εκλογική μάχη του ΠΑΣΟΚ στη Μακεδονία ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Την ίδια ώρα «φουντώνουν» τα σενάρια σιωπηρής συνεννόησης και υπόγειας συμπόρευσης μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σε περίπτωση που την επομένη των εκλογών της 25ης Ιουνίου χρειαστεί η συνδρομή του πάλαι ποτέ κραταιάς παράταξης της Κεντροαριστεράς για τον σχηματισμό κυβέρνησης υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Πηγή documentonews


Σχόλια