Ράδιο Βήτα

Βίτσας: «Εχω αποφασίσει αν θα φύγω από τον ΣΥΡΙΖΑ

O Δημήτρης Bίτσας, πρώην υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και στέλεχος «υπό διαγραφή», μετά τις εξελίξεις της τελευταίας εβδομάδας, μίλησε στο MEGA το πρωί του Σαββάτου για το εσωκομματικό μέτωπο στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς και για το πολιτικό του μέλλον.

Σε ερώτηση για το «νέο κόμμα» των διαφωνούντων και για τη φερόμενη «ονοματοδοσία» που αποδόθηκε στον ίδιο, ο κ. Βίτσας απάντησε: «Με πήρε τηλέφωνο στη γιορτή μου ο κ. Κασσελάκης, ανταλλάξαμε ευχές και μου είπε πόσο με εκτιμά. Δεν μιλήσαμε για το εάν θα πάρει πίσω τις διαγραφές. Θεωρώ πως είναι ένας ευγενής άνθρωπος που απλώς με πήρε να μου δώσει τις ευχές του για τη γιορτή μου. Όποιος έχει δει το βίντεο, βγάζει το συμπέρασμα πως με βάση την ερώτηση απάντησα. Αμέσως μετά είπα πως υπάρχει χώρος για μια σύγχρονη αριστερά και το είπα στον κ. Παπαδημητρίου πως αυτό θα γίνει τίτλος. Προς το παρόν, δεν υπάρχει συζήτηση για άλλο κόμμα», είπε αρχικά.

«Θεωρώ πως είναι τεράστιο λάθος αυτό που γίνεται με τις διαγραφές, ειδικά όταν πηγαίνεις σε ένα συνέδριο όπου ανοίγουν οι συζητήσεις και μπορεί ο καθένας να εκφράσει τη άποψή του. Οποιος διαφωνεί διαγράφεται; Εγώ ελπίζω πως σε πολλά από αυτά τα ζητήματα θα δοθεί απάντηση από την ηγεσία του κόμματος στη συνεδρίαση και ο καθένας από εκεί και πέρα θα σταθεί σε αυτή την απόφαση. Η υποταγή δεν είναι επιλογή».

Όσον αφορά τις δημοσκοπήσεις, εξέφρασε την άποψη ότι για τα ευρήματά τους δεν φέρει ευθύνη ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Μπορεί να είναι θέμα προσώπου, αλλά δεν ευθύνεται ο Στέφανος Κασσελάκης. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως το ότι εκλέχθηκε ο Στέφανος Κασσσελάκης δεν έδωσε καμία ώθηση στο κόμμα και το δεύτερο είναι πως ο κόσμος δεν τον θεωρεί αριστερό, αλλά δεξιό και κεντροδεξιό. Εγώ δεν μπαίνω στον κόπο να χαρακτηρίσω κάποιον αριστερό ή όχι. Η Κεντρική Επιτροπή δεν πιστεύω πως θα με διαγράψει, αλλά εγώ έχω αποφασίσει τι θα κάνω. Πάντα, όμως, οι αποφάσεις μπορεί να αλλάξουν. Είμαι ειλικρινής και είχα ενημερώσει τον Αλέξη Τσίπρα πως είναι η τελευταία φορά που βάζω υποψήφιος», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή kathimerini

 

Σχόλια