Ράδιο Βήτα Chatbox

Κασσελάκης για υποκλοπές: Η ανησυχία μας εδράζεται στις τελευταίες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης

Συνάντηση με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, είχε σήμερα το πρωί στο Ανώτατο Δικαστήριο ο Στέφανος Κασσελάκης μαζί με τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχίας, Σωκράτη Φάμελλο, και τον διευθυντή του πολιτικού του γραφείου, Μανόλη Καπνισάκη.

Εξερχόμενος του δικαστικού μεγάρου ο νέος πρόεδρος του κόμματος πως «συζητήσαμε για τις υποκλοπές και εκφράσαμε διάφορες ανησυχίες εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

«Συμφωνήσαμε ότι είναι προτεραιότητα για τη δικαιοσύνη και την κοινωνία η συντομότερη διαλεύκανση της υπόθεσης» είπε για να προσθέσει το εξής:

«Η ανησυχία μας εδράζεται στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης τον τελευταίο καιρό. Η αξιωματική αντιπολίτευση θέλει μία ισχυρή και ανεξάρτητη δικαιοσύνη. Θα είμαστε στο πλευρό όλων των έντιμων δικαστών ώστε να μπορεί ο Έλληνας πολίτης να έχει αποκούμπι τη Δικαιοσύνη».

Ο κ. Κασσελάκης δεν απάντησε σε διευκρινιστικές ερωτήσεις δημοσιογράφων για το περιεχόμενο της συνάντησης. Σε κάθε περίπτωση αυτή έρχεται μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις για το πολύκροτο σκάνδαλο, το οποίο περιλαμβάνουν τις καταγγελίες του προέδρου της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου, στην επιτροπή LIBE του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για απειλές και διώξεις των μελών της Αρχής που διερευνούσαν την υπόθεση, καθώς και για τις πραξικοπηματικές αλλαγές στη σύνθεσή της ΑΔΑΕ.

Επίσης, η επίσκεψη έγινε στη σκιά της απόφασης της Γ. Αδειλίνη, να αφαιρέσει την περασμένη εβδομάδα η κ. Αδειλίνη αποφάσισε να αφαιρέσει τη δικογραφία από τους εισαγγελείς Πρωτοδικών και να την αναθέσει στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αχιλλέα Ζήση, ενώ βρισκόταν σε φάση ολοκλήρωσης, την ώρα που οι πρωτοδίκες αναμενόταν να στείλουν στην Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών τα τηλεφωνικά νούμερα των 88 στόχων του Predator, που είχε εντοπίσει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, ώστε αυτά να διασταυρωθούν με τις λίστες για τις παρακολουθήσεις. 

Πηγή efsyn


 

Σχόλια