Ράδιο Βήτα Chatbox

Ισραήλ: Η 9χρονη Έμιλι που απελευθερώθηκε νόμιζε ότι ήταν όμηρος για ένα χρόνο

Τις δύσκολες στιγμές που πέρασε η εννιάχρονη κόρη του Έμιλι Χαντ στα χέρια της Χαμάς ενώ ο ίδιος πίστευε πως είναι νεκρή, περιγράφει σε συνέντευξή του στο CNN ο πατέρας της Τόμας Χαντ.

Όπως ο ίδιος είπε, η Έμιλι πίστευε πως ήταν όμηρος για έναν ολόκληρο χρόνο, μάλιστα δυσκολεύεται να κοιμηθεί και κάθε βράδυ κλαίει όταν ξαπλώνει.  Παράλληλα είπε ότι σοκαρίστηκε από τη μεταμόρφωση που υπέστη η 9χρονη κατά την αιχμαλωσία της.

«Το πιο σοκαριστικό, ήταν ότι απλά ψιθύριζε, δεν μπορούσες να την ακούσεις. Έπρεπε να βάλω το αυτί μου στα χείλη της» είπε ο Τόμας Χαντ. «Είχε μάθει να μην κάνει θόρυβο». Μάλιστα, όταν τη ρώτησε πόσο καιρό πίστευε ότι ήταν όμηρος και εκείνη απάντησε «έναν χρόνο». «Εκτός από τον ψίθυρο, αυτό ήταν μια γροθιά στα σωθικά. Ένας χρόνος» πρόσθεσε ο πατέρας της 9χρονης και υπογράμμισε ότι «κλαίει μέχρι να κοιμηθεί τη νύχτα».

Πόλεμος στο Ισραήλ - WSJ: Η Χαμάς παρέδωσε στον Ερυθρό Σταυρό 10 ομήρους

«Χθες το βράδυ έκλαιγε μέχρι που το πρόσωπό της έγινε κόκκινο, δεν μπορούσε να σταματήσει. Δεν ήθελε καμία παρηγοριά, υποθέτω ότι έχει ξεχάσει πώς είναι να έχεις μία παρηγοριά. Πήγε κάτω από τα σκεπάσματα του κρεβατιού, το πάπλωμα, σκεπάστηκε και έκλαιγε ήσυχα» είπε ο πατέρας της μικρής.

Η Έμιλι βρισκόταν σε ένα πάρτι στο σπίτι μίας φίλης της την ώρα της επίθεσης του Χάμας στις 7 Οκτωβρίου. Αρχικά υπήρχαν πληροφορίες ότι σκοτώθηκε, αλλά αργότερα ανακοινώθηκε ότι ήταν μεταξύ εκείνων που κρατούνταν όμηροι στη Γάζα. Η μητέρα της 9χρονης πέθανε από καρκίνο πριν από αρκετά χρόνια.

Πηγή eleftherostypos

Σχόλια