Ράδιο Βήτα Chatbox

Λέσβος: Αναγνωρίστηκε η σορός που περισυνελέγη μετά το ναυάγιο

Σε έναν αιγύπτιο ναύτη, μέλος του 14μελούς πληρώματος του  «RAPTOR», ανήκει η σορός που περισυνέλεξε εχθές το λιμενικό, αμέσως μετά το ναυάγιο του φορτηγού πλοίου, ανοιχτά της Λέσβου.

Από το ναυάγιο του πλοίου διεσώθη χθες μετά από γιγαντιαία επιχείρηση διάσωσης ο  μηχανικός του πλοίου, περισυνελέγη η σορός που ταυτοποιήθηκε σήμερα ενώ αναζητούνται τα υπόλοιπα 12 μέλη του πληρώματος,  οι έρευνες για τα οποία συνεχίζονται ακόμη ενώ δεν διακόπησαν ούτε κατά τη διάρκεια της  νύχτας, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και τους ισχυρούς ανέμους που πλήττουν την περιοχή πέριξ του ναυαγίου.

Στο φορτηγό πλοίο «RAPTOR», επέβαιναν συνολικά 14 άτομα πλήρωμα (Ένας Ινδός, έντεκα Αιγύπτιοι και δύο Σύροι). Το φορτηγό πλοίο μετέφερε αλάτι από την Αίγυπτο με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.

Ο πλοίαρχος του bulk carrier «RAPTOR» αρχικά δήλωσε μηχανική βλάβη και στη συνέχεια μικρή κλίση του πλοίου το οποίο και τελικά βυθίστηκε ανοικτά της Λέσβου.

«Όταν έχεις εισροή υδάτων ή μηχανική βλάβη πρέπει άμεσα να ειδοποιήσεις»

Ο Αιγύπτιος μηχανικός αποκάλυψε ότι το πλοίο έμπαζε νερά από το βράδυ του Σαββάτου, αλλά, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος, Νίκος Αλεξίου, δεν δηλώθηκε μηχανική βλάβη.

«Θα έπρεπε να έχει ειδοποιήσει για την εισροή υδάτων στο πλοίο προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες από τον θάλαμο επιχειρήσεων και να μπορέσει να δοθεί βοήθεια εγκαίρως. Ειδοποίησε στις 08:20 το πρωί της Κυριακής κάνοντας γνωστό πως έχει πάρει κλίση και στις 07:00 είχε δηλώσει μηχανική βλάβη, ενώ σύμφωνα με τις μαρτυρίες του διασωθέντα αυτό συνέβαινε καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξίου, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Τα δεδομένα τα οποία οδήγησαν σε αυτή την ναυτική τραγωδία θα τα δει η προανάκριση, από εκεί και πέρα είναι αυτονόητο ότι όταν έχεις εισροή υδάτων ή μηχανική βλάβη πρέπει άμεσα να ειδοποιήσεις και να σου παρασχεθεί βοήθεια η οποία απαιτείται» τόνισε.

Το χρονικό του ναυαγίου

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο πλοίο «Raptor», με 14 άτομα πλήρωμα, απέπλευσε από το λιμάνι της Δεκέλειας με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.

Στις 7 το πρωί εμφάνισε μηχανική βλάβηκαι εξέπεμψε SOS ενώ στις 08:20 βυθίστηκε 4,5 ναυτικά μίλια Νοτιοδυτικά της Λέσβου την ώρα που στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι.

Μετά από ώρες αναζητήσεων εντοπίστηκε σώος ένας ναυτικός πάνω σε έναβαρέλι και ανασύρθηκε από ελικόπτεροτου Πολεμικού Ναυτικού και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Μυτιλήνης. Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα αναμένεται να πάρει εξιτήριο και να πάει για κατάθεση.

Όσο περνούν οι ώρες, η αγωνία για την τύχη των αγνοουμένων κορυφώνεται, με την επιχείρηση εύρεσης και διάσωσης να συνεχίζεται αδιάκοπα, χωρίς ωστόσο, μέχρι στιγμής, να έχει αποδώσει καρπούς. 

Πηγή tovima

Σχόλια