Ράδιο Βήτα Chatbox

Καταψηφίζει η αντιπολίτευση το νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια και τους services

Σε πολιτική απομόνωση βρέθηκε η κυβέρνηση για το νομοσχέδιο που αφορά στα κόκκινα δάνεια και τους services με τον Κωστή Χατζηδάκη να καταλογίζει στην αντιπολίτευση που καταψηφίζει «τζάμπα μαγκιές» και «βέρτιγκο».

Τόσο τα κόμματα όσο και αρκετοί από τους φορείς που κλήθηκαν να καταθέσουν τις απόψεις τους εξέφρασαν στην αντίθεσή τους με το γεγονός δεν αγγίζει το μεγάλο πρόβλημα του προσδιορισμού των ευάλωτων.

«Δεν προστατεύεται ο δανειολήπτης σε καμία περίπτωση», σχολίασε ο Χρήστος Γιαννούλης από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ Πάρις Κουκουλόπουλος και Παύλος Γερουλάνος επεσήμαναν ότι αυτό που ενδιαφέρει την κυβέρνηση επί της ουσίας είναι η διαπραγμάτευση με τα funds, οδηγώντας τους δανειολήπτες σε απόγνωση.

Απαντώντας στην κριτική ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας ανέφερε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τις διατάξεις που έχουν συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο.

«Ο αρμόδιος ευρωπαίος επίτροπος Ανταγωνισμού Ρέιντερς δήλωσε πως ο Ηρακλής έχει συμβάλει και πως η επαναφορά του θα επιτρέψει στις τράπεζες να επικεντρωθούν στην ανάπτυξη», είπε και επιτέθηκε στην αντιπολίτευση, λέγοντας: «Πρέπει  να απολογηθείτε και στον εαυτό σας και στους καταθέτες για τη στάση σας. Ηρωισμοί, τσάμπα μαγκιές, τις πληρώσαμε με την τσάμπα ανακεφαλαιοποίηση. Από τη μια πλευρά η υπευθυνότητα και από την άλλη ένας ακραίος λαϊκισμός. Η μανία σας να ισοπεδώνετε τα πάντα, οδηγεί σε πολιτικούς τραγελάφους. Είστε αντιπολίτευση σε βέρντιγκο». Σύμφωνα με τον Κωστή Χατζηδάκη η κυβέρνηση δεν πάει να κατεδαφίσει τις τράπεζες, καθώς οι πρώτοι που θα κατεδαφιστούν θα είναι οι πολίτες.

Παράλληλα, χαρακτήρισε σημαντική τομή το νομοσχέδιο, το οποίο -όπως είπε- στηρίζει το τραπεζικό σύστημα σε σχέση με κόκκινα δάνεια, στηρίζει δανειολήπτες σε σχέση με τους services και σε σχέση με μεγαλύτερα κουρέματα στον εξωδικαστικό μηχανισμό και διευρύνει δυνατότητες δανειοληπτών ώστε να δανείζουν και άλλες τράπεζες.

Πηγή topontiki

Σχόλια