Ράδιο Βήτα Chatbox

Νέα Σμύρνη: Απολογείται ο 18χρονος που σκότωσε τον 16χρονο αδερφό του

Στην ανακρίτρια αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο 18χρονος, ο οποίος ομολόγησε ότι σκότωσε τον 16χρονο αδερφό του πάνω σε καυγά στο σπίτι τους στη Νέα Σμύρνη το βράδυ της Τρίτης (26.12.2023).

Ο 18χρονος, που μαχαίρωσε τον αδερφό του στη Νέα Σμύρνη, είχε ζητήσει και είχε λάβει προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα Παρασκευή. Κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και οπλοχρησία. Ο νεαρός υποστήριξε στους αστυνομικούς πως όλα έγιναν πάνω στον καυγά.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά όλα ξεκίνησαν για μια μπλούζα. Τα δύο αδέρφια πιάστηκαν στα χέρια και το κακό δεν άργησε να γίνει. Ο ίδιος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς πως είχε σπασμένο χέρι και στην προσπάθεια του να αμυνθεί στις γροθιές του αδερφού του, άρπαξε το ψαλίδι και του το κάρφωσε στο στήθος.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο νεαρός ήταν γνωστός στην αστυνομία για ληστείες, ενώ τον Αύγουστο του 2022 τα δύο αδέλφια είχαν συλληφθεί και οδηγηθεί στην Αστυνομία για ενδοοικογενειακή βία με αφορμή πάλι τα ρούχα.

Οι καυγάδες μεταξύ τους ήταν συχνοί, αλλά κανείς δεν φανταζόταν ότι θα είχαν αυτή την κατάληξη.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι σκηνές που ακολούθησαν όταν ο 18χρονος κατάλαβε ότι χτύπησε άσχημα τον αδερφό του. Προσπάθησε να τον συνεφέρει και του φώναζε: «Τόλη μου, δεν το ήθελα, σύνελθε».

 «Αγαπιόντουσαν, αλλά υπήρχε ζήλεια» λέει η σύντροφος του 18χρονου αδελφοκτόνου

Ότι ήταν αγαπημένα αδέλφια αλλά υπήρχε ζήλεια ανέφερε η σύντροφος του 18χρονου που δολοφόνησε τον 16χρονο αδερφό του στη Νέα Σμύρνη.

Η 20χρονη Μαρία σύντροφος του 18χρονου, ανέφερε μιλώντας στο MEGA: «Η θέση μου είναι πολύ δύσκολη, όπως και της μητέρας. Έφυγε ένα παιδί και ο σύντροφός μου πάει να μπει στη φυλακή. Ήταν να πάμε ένα ταξίδι στη Βουδαπέστη. Μου έλεγε ότι ήταν πολύ χαρούμενος που θα πηγαίναμε ταξίδι. Είχε ανάγκη να ηρεμήσει. Έψαχνε μια μπλούζα και ρώτησε τον αδερφό του. Ο αδερφός δεν την έδινε. Έβρισε τον σύντροφό μου. Ο σύντροφός μου, που έχει σπάσει το χέρι και έκανε χειρουργείο το έκανε ως άμυνα. Είναι πολύ καλό παιδί. Ήταν αγαπημένα αδέρφια απλά υπήρχε ζήλια. Και το άλλο παιδί είχε τα νεύρα του. Του συντρόφου μου δεν του άρεσε να του κρίνουν. Εμένα όμως ποτέ δεν με πείραξε, ποτέ δεν μου έκανε κακό.

Επειδή ο μικρός τον προκαλούσε, συχνά μάλωναν. Ο σύντροφός μου είχε σπασμένο χέρι και η άμυνά του ήταν αυτό το ψαλίδι. Πήγε όμως κατευθείαν μόλις κατάλαβε τι έκανε και έλεγε «τι σου έκανα αδελφούλη μου». Είμαστε μαζί σχεδόν 3 μήνες». 

Πηγή eleftherostypos

Σχόλια