Ράδιο Βήτα Chatbox

Ψάχνουν να ταυτοποιήσουν το DNΑ στα καμένα ρούχα των χούλιγκαν

Σε έντονη κινητικότητα βρίσκονται οι αρμόδιες αρχές προκειμένου να εντοπίσουν τους χούλιγκαν που έδρασαν έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη», στην περιοχή του Ρέντη, στα θλιβερά επεισόδια που είχαν ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη από ναυτική φωτοβολίδα.

Οι χούλιγκαν φέρεται να προσπάθησαν να εξαφανίσουν τα ενοχοποιητικά στοιχεία μετά τα επεισόδια, καίγοντας τα ρούχα που φορούσαν στις τουαλέτες του γηπέδου. Ωστόσο, οι αστυνομικοί εντόπισαν κομμάτια που διασώθηκαν από τα καμένα ρούχα, τα οποία υποβάλουν τώρα σε έλεγχο για DNA.

Υπενθυμίζεται ότι οι αρχές είχαν ζητήσει να λάβουν δείγμα DNA από 424 άτομα που ήταν μέσα στο γήπεδο, τα οποία ανταποκρίθηκαν εκτός από 7. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη ελέγξει 250 δείγματα DNA για το εάν ταυτίζονται με αυτά που εντοπίστηκαν στα κομμάτια από τα καμένα ρούχα των χούλιγκαν. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κάποια ταυτοποίηση.

Παράλληλα, δεκάδες αναμένεται να είναι οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση, καθώς οι έρευνες έχουν ενταθεί και νέα στοιχεία να βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Μεταξύ άλλων, πρόσφατα ήρθαν στο φως πληροφορίες πως ενοχοποιητικά ίχνη πυρίτιδας εντοπίστηκαν σε άλλους 10 οπαδούς που φέρονται να συμμετείχαν στα επεισόδια.

Υπενθυμίζεται ότι πυρίτιδα έχει ανιχνευθεί συνολικά σε 34 υπόπτους. Ωστόσο, μόνο για τους 14 στοιχειοθετείται από την ποσότητα πως ενδεχομένως έριξαν κάποιο μηχανισμό. Στα υπόλοιπα 20 άτομα έχει βρεθεί μικρότερη ποσότητα πυρίτιδας, στοιχείο που υποδηλώνει ότι πιθανώς κράτησαν εύφλεκτο υγρό ή φωτοβολίδα. Αυτοί οι 20 θα υποβληθούν σε συμπληρωματική εξέταση.

Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση, με τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να χαρακτηρίζει ως «ζήτημα τιμής» την εύρεση των «δολοφόνων του Ρέντη και το ξερίζωμα της βίας».

→ Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και οδύνης συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι αποχαιρέτησαν τον 31 ετών αστυνομικό. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας και πλήθος κόσμου. 

Πηγή efsyn

 

Σχόλια