Ράδιο Βήτα Chatbox

Ιδιωτικά πανεπιστήμια: Έκτακτη σύνοδος των πρυτάνεων

Έκτακτη σύνοδο πραγματοποιούν οι πρυτάνεις των πανεπιστημίων προκειμένου να εξετάσουν εναλλακτικές λύσεις για τη διεξαγωγή των φοιτητικών εξετάσεων του εξαμήνου και κυρίως τη δυνατότητα να γίνουν εξ αποστάσεως, όπως έχει προτείνει με εγκύκλιό του το υπουργείο Παιδείας.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη τελεί υπό ασφυκτική πίεση από τον φοιτητικό αναβρασμό που υπάρχει ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων με τις μεγάλες πορείες που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα σε όλη τη χώρα. Ταυτόχρονα πολλά πανεπιστημιακά ιδρύματα βρίσκονται υπό κατάληψη, με την κυβέρνηση να εκβιάζει τους πρυτάνεις μέσω του Άδωνη Γεωργιάδη με κόψιμο της χρηματοδότησης των ιδρυμάτων εάν δεν προχωρήσει το θέμα της ηλεκτρονικής διαδικασίας των εξετάσεων στις σχολές και παράλληλα συνεχιστούν οι καταλήψεις.

Όσον αφορά τους φοιτητές, οι Σύλλογοι προχωρούν σε νέες συνελεύσεις, προκειμένου να αποφασίσουν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων. Υπενθυμίζεται ότι έχει προγραμματιστεί νέο συλλαλητήριο την Πέμπτη (1/2) στην Αθήνα (στις 12:00 στα Προπύλαια) και στη Θεσσαλονίκη (στις 12:00 στην Καμάρα). 

Πηγή documentonews

Σχόλια