Ράδιο Βήτα Chatbox

Νίκος Ανδρουλάκης εφ’ όλης της ύλης: Τι είπε για Λοβέρδο, Χριστοφιλοπούλου

Με ιδιαίτερα σκωπτικό τρόπο σχολίασε τις προθέσεις του Λοβέρδου να κάνει κόμμα ο Πρόεδρος του ΠαΣοΚ Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του χθες το βράδυ στο One Channel. Επί της ουσίας ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ  χαρακτήρισε δορυφόρο του Μητσοτάκη τον πρώην υπουργό λέγοντας ότι στόχος του είναι να προσπαθήσει να στερήσει από το ΠαΣοΚ τη δεύτερη θέση.

«Ό,τι και να κάνουν οι πολιτικοί δορυφόροι του κ. Μητσοτάκη, δεν θα αποτρέψουν το ΠΑΣΟΚ να είναι Αξιωματική Αντιπολίτευση στις Ευρωπαϊκές εκλογές» ήταν το σχόλιο του.

Τι είπε για την Εύη Χριστοφιλοπούλου

Αιχμηρό ήταν το σχόλιο που έκανε και για την Εύη Χριστοφιλοπούλου η οποία προσχώρησε στη ΝΔ.

«Το καλοκαίρι του 2022, -αν δεν κάνω λάθος αρχές Ιουλίου-, η κυρία Χριστοφιλοπούλου είπε σε μένα και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ότι δεν θέλει να ξανακατέβει βουλευτής και πως της είχε κάνει πρόταση ο κ. Μητσοτάκης να την βάλει στη θέση του Προέδρου της Ανεξάρτητης Αρχής για την Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, του κ. Μενουδάκου. Θέλω να σας πω ότι στη γιορτή της Δημοκρατίας ο κ. Μητσοτάκης μου το είπε και προσωπικά. Με ρώτησε: “γιατί δεν δέχεσαι μιας και απαιτείται πλειοψηφία 3/5 για να γίνει η αντικατάσταση;”. Για καλή τύχη δική μου και κακή τύχη της κυρίας Χριστοφιλοπούλου και του κ. Μητσοτάκη, λίγες ημέρες πριν είχα μάθει από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την απόπειρα παγίδευσης του κινητού μου από το Predator.

Η κυρία Χριστοφιλοπούλου ήταν η επιλογή του κ. Μητσοτάκη για να αντικαταστήσει τον κ. Μενουδάκο, έναν άνθρωπο που έδωσε αγώνα για να φτάσουν τα “χτυπήματα” του Predator στη Βουλή. Διότι γνώριζε εκ των προτέρων ο κ. Μητσοτάκης την υπόθεση Κουκάκη και ήθελε να βάλει στην Ανεξάρτητη Αρχή ένα πρόσωπο, που δεν θα το χρεώνεται η Νέα Δημοκρατία αλλά θα του κάνει και τη δουλίτσα του. Κάποιοι άνθρωποι, επιτέλους, ας μην προκαλούν ούτε τη νοημοσύνη ούτε την αξιοπρέπεια μας. Διότι αυτό που συνέβη το καλοκαίρι του 2022, έπρεπε να κάνει την κυρία Χριστοφιλοπούλου να είναι πιο φειδωλή στις δηλώσεις της. Έχει δημοκρατικό δικαίωμα να πάει στη Νέα Δημοκρατία, που καθύβριζε πριν κάποια χρόνια. Ας το κάνει με πολιτικούς όρους και όχι να ψάχνει άλλοθι, ενώ έχει πάει στη Νέα Δημοκρατία από το καλοκαίρι του 2022 επί της ουσίας».

Άνοιγμα στη Νέα Αριστερά

Δίνοντας το στίγμα του σχετικά με τις διεργασίες στην Κεντροαριστερά, ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε ότι «μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι στη Νέα Αριστερά που συμμερίζονται όσα λέμε ως κορυφαία κοινωνικά ζητήματα. Είμαστε έτοιμοι να συνομιλήσουμε μαζί τους. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι, οι οποίοι μπορεί να ασφυκτιούν μπροστά σε αυτά, που συμβαίνουν σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι στη Νέα Δημοκρατία σήμερα, που δεν τους αρέσει το παιχνίδι της μεταγραφολογίας του κ. Μητσοτάκη ή το γεγονός ότι όλα αποφασίζονται σε μία παρέα στου Μαξίμου αλλά αντίθετα επιζητούν μία πιο δημοκρατική διακυβέρνηση».

Ωστόσο ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ, ξεκαθάρισε: «Συγκόλληση κομμάτων δεν πρόκειται να κάνουμε. Δεν θα κάνω παζάρι είτε κάτω είτε πάνω στο τραπέζι. Θεωρώ ότι η κεντροαριστερά θα ανασυγκροτηθεί με όρους πολιτικούς και νέα πρόσωπα. Αν κάποιοι παλιοί πρωταγωνιστές πιστεύουν στο παρασκήνιο ότι συγκολλώντας τα κόμματα θα νικήσουμε τη Νέα Δημοκρατία, νομίζω ότι είναι εκτός πραγματικότητας». Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι «θα είναι η νέα γενιά του ΠΑΣΟΚ, που θα ανατάξει τον προοδευτικό κόσμο της χώρας. Και θα είμαστε η γενιά που θα έρθει στα πράγματα για να κυβερνήσει απέναντι στη Νέα Δημοκρατία, όχι με όρους καρέκλας και εξουσίας, αλλά με όρους παραγωγής έργου» είπε.

Τι είπε για τα F35

Αναφερόμενος στην αγορά των αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-35, ο κ. Aνδρουλάκης σημείωσε ότι «η Ελλάδα παίρνει τα F-35, πήρε τις φρεγάτες, αγοράζει ακριβούς εξοπλισμούς. Πρέπει να αγοράσουμε ακριβούς εξοπλισμούς; Πρέπει να αγοράσουμε κάποιους για να είμαστε μία χώρα με ισχυρή αποτρεπτική δύναμη, ιδιαίτερα όταν γειτονεύουμε με έναν τέτοιο ταραξία. Όμως, επιτέλους, πρέπει να γίνει μία σοβαρή συζήτηση στην Ελλάδα. Μέχρι πού φτάνει το χέρι μας δημοσιονομικά; Ψηφίσαμε τη συμφωνία με τους Γάλλους, στηρίξαμε τις συμφωνίες ενίσχυσης της άμυνας της χώρας με τις ΗΠΑ. Αλλά πρέπει να γίνει μία συζήτηση για το τι και πόσο χρειαζόμαστε και αν τελικά θα υπάρχει συνεχώς η φιλοσοφία, σύμφωνα με την οποία επειδή η Τουρκία θέλει να γίνει μία περιφερειακή δύναμη, θα την ακολουθούμε κατά πόδας θυσιάζοντας δισεκατομμύρια από το κοινωνικό κράτος και τις υποδομές της χώρας». Πρόσθεσε ότι η ενίσχυση της ευρωπαϊκής άμυνας αποτελεί προτεραιότητα για τον ίδιο

Οι αγροτικές κινητοποιήσεις

Με φόντο τις κινητοποιήσεις των αγροτών, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι μεταξύ άλλων «έχουν αλλάξει τέσσερις πρόεδροι στον ΟΠΕΚΕΠΕ και έχουν αλλάξει τέσσερις υπουργοί. Ο σχεδιασμός δεν έγινε χθες και έχει ευθύνες η Νέα Δημοκρατία. Πεντακόσια εκατομμύρια ευρώ λιγότερα μπήκαν στους λογαριασμούς των αγροτών από τις πληρωμές άμεσων ενισχύσεων» σημείωσε και αναρωτήθηκε αν «είμαστε έτοιμοι να προσαρμόσουμε τον ΕΛΓΑ στις σημερινές συνθήκες ή θα αφήσουμε αυτούς τους ανθρώπους λόγω αυξημένου κόστους παραγωγής, κλιματικών συνθηκών και φυσικών καταστροφών, εξαιτίας του γεγονότος ότι η Νέα Δημοκρατία τα έκανε μπάχαλο στον ΕΛΓΑ και τον ΟΠΕΚΕΠΕ, να εγκαταλείψουν την παραγωγή;»

Τα ομόφυλά ζευγάρια

Ως προς το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε ότι «η πλειοψηφία των βουλευτών μας θα το στηρίξει. Όποια ερωτήματα και όποιες απορίες υπάρχουν, προσπαθούμε με έναν ορθολογικό τρόπο να τις προσεγγίσουμε. Όμως, δεν μπορεί να γίνεται μια αγωνιώδης προσπάθεια από τη Νέα Δημοκρατία να μεταβιβάσει το πρόβλημά της στο ΠΑΣΟΚ. Όταν ήρθε το σύμφωνο συμβίωσης επί ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν 19 από τους 75 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, το ξεχάσαμε; Θα μας κάνουν τώρα μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων; Και με υπολογισμούς επιχειρούν να κρύψουν ότι ο υπουργός Επικρατείας, ο κ. Βορίδης, μιλά για αντισυνταγματικότητα του νόμου; Έγινε υπουργικό συμβούλιο, έφερε το νομοσχέδιο ο πρωθυπουργός αλλά το δεξί του χέρι μιλά για αντισυνταγματικό νόμο και τάσσεται κατά ο πρώην πρωθυπουργός. Εδώ μιλάμε για έναν παραλογισμό». 

Πηγή tovima

Σχόλια