Ράδιο Βήτα Chatbox

Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: «Η Ελλάδα θωρακίζεται με τα F-35»

Δεκτός από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου έγινε σήμερα το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.Στην τοποθέτηση του, και πριν κλείσουν οι κάμερες, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην απόκτηση των F-35 και στην επιστολή του Αμερικάνου υπουργού Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν.

Όπως τόνισε με αυτή την επιστολή επισφραγίζεται το στρατηγικό βάθος των σχέσεων ΗΠΑ – Ελλάδος.

«Η επιστολή αυτή είναι η καλύτερη επισφράγιση του στρατηγικού βάθους των ελληνοαμερικανικών σχέσεων. Αποτελεί ουσιαστικό αντίκρισμα στη θωράκιση της Ελλάδας», είπε ειδικότερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε, ακόμα, το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης, το οποίο, όπως είπε, ξεδιπλώνεται με το νομοσχέδιο της ισότητας του γάμου και για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι αναμένονται μια σειρά και από άλλα σημαντικά νομοθετήματα, όπως και εκείνο που αφορά τα μη κρατικά ΑΕΙ, το οποίο, όπως είπε, δημιούργησε μια αναταραχή.

Ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να υλοποιεί τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις, καθώς, όπως δήλωσε, «εκλεγήκαμε για να μετουσιώσουμε σε πράξη ένα φιλόδοξο πρόγραμμα που αλλάζει την Ελλάδα».

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις κινητοποιήσεις των αγροτών, σημειώνοντας ότι η διαμαρτυρία τους είναι σε μεγάλο βαθμό δικαιολογημένη. Ωστόσο, υπογράμμισε πως το κόμμα της ΝΔ είναι αυτό που στήριξε τον πρωτογενή τομέα και παρά τις δυσκολίες έχουν καταγραφεί επιτυχίες.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε απο την δική της πλευρά τα εξής:

«Για το εσωτερικό και τις μεταρρυθμίσεις που προχωράτε, θα έλεγα πως η κοινωνία δείχνει τον δρόμο.

Αυτό που πρέπει να δεχόμαστε όλοι είναι πως στα πανεπιστήμια δεν πρέπει να σταματάει η λειτουργία τους, να προχωρούν οι φοιτητές και να μη χάνουν τις εξετάσεις τους» είπε επίσης.

Στον πρωτογενή τομέα είναι σπουδαίο να υπάρχει διάλογος και να λύνονται τα προβλήματα, συμπλήρωσε. Ωστόσο, αναφερόμενη στις κινητοποιήσεις των αγροτών, σχολίασε ότι οι κινητοποιήσεις είναι μέσο ώστε να εκφραστεί η αντίθετη γνώμη. 

Πηγή topontiki

Σχόλια